Gemeente Woerden

Weekmarkt tijdelijk naar Wagenstraat

Informatiespreekuur op 4 december
Rondom het Kerkplein en de Nieuwe Markt gaat de komende jaren veel gebeuren. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Zo staat de sloop van onder meer het brandweerblok op het programma en volgt archeologisch onderzoek. Om de weekmarkt tijdens de werkzaamheden gewoon door te kunnen laten gaan, zal deze vóór april 2003 tijdelijk verhuizen naar een andere plaats. Het voornemen is om hiervoor de Wagenstraat de kiezen.

De Marktcommissie heeft verschillende plekken bekeken. Het terrein van de Wagenstraat kwam als beste uit de bus. De Wagenstraat is levendig, het ligt in de looproute en het biedt voldoende oppervlak om de kramen een plek te geven.

De winkeliers rondom de Wagenstraat hebben een speciale informatiebrief ontvangen. Wilt u uw mening geven over de voorgenomen tijdelijke verhuizing (inspreken), dan kan dat op de volgende manieren.


- Op woensdag 4 december a.s. van 19.30 tot 20.30 uur is er een speciaal inloopspreekuur in het Infocentrum Binnenstad aan de Hoge Woerd 34. Marktmeester G. Jansen en enkele medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

- Schriftelijke inspraakreacties kunt u t/m 2 januari 2003 toesturen aan: burgemeester en wethouders, postbus 45, 3440 AA Woerden (o.v.v. weekmarkt).

Het advies en een indelingstekening vindt u in de Koepel van het Stadhuis en in het Infocentrum Binnenstad aan de Hoge Woerd 34 (open woensdag van 9.30-13.30 uur). In januari neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit. Ook wordt dan een keer proefgedraaid en worden de kramen op een maandagochtend opgesteld. Heeft u vragen?U kunt bellen met marktmeester G. Jansen, tel. 428413.

Indelingsschets tijdelijke weekmarkt Wagenstraat