Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

Informatieavond De Landbouw 4 december
03-12-2002

In verband met de aanleg van de Noordelijke randweg - de toekomstige N14 - is het noodzakelijk dat café De Landbouw, Zijdeweg 58 te Wassenaar, wordt gesloopt.

De in 1868 gestichte boerderij kent een lange geschiedenis op deze plek langs de Landscheidingsweg en heeft een duidelijke maatschappelijke functie vervuld. Mede in verband met de historische waarde van het gebouw is, naar aanleiding van vragen van omwonenden gekeken, of er mogelijkheden zijn café De Landbouw in de directe omgeving weer te herbouwen. Het gebouw is momenteel eigendom van Rijkswaterstaat.

In mei 2002 heeft burgemeester Van den Muysenberg, de direct betrokkenen geïnformeerd over de mogelijke verplaatsing van De Landbouw op een plek, zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke. Inmiddels is een situatie ontstaan waarbij de gemeente Den Haag bereid is de grond te verkopen aan degene die De Landbouw wil herbouwen.

In verband hiermee vindt 4 december 2002 om 19.30 uur in het directieverblijf Rijkswaterstaat, Zijdeweg 56, een informatiebijeenkomst plaats over de toekomst van café De Landbouw. Vertegenwoordigers van de gemeenten Den Haag en Wassenaar en Rijkswaterstaat zullen belanghebbenden nader informeren over de huidige situatie.