Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-12-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.25 uur

Verlichtingscontrole

HARMELEN / WOERDEN De politie heeft op dinsdag 3 december in samenwerking met 3VO verlichtingcontroles gehouden.

De controles vonden tussen 07.00 uur en 08.15 uur op de Haanwijk in Harmelen en het Breeveld in Woerden plaats. Ondanks dat het merendeel van de schoolgaande jeugd op goed verlichte fietsen reed, werden er toch nog 25 bekeuringen uitgeschreven.

Onder invloed

MAARSSEN Op dinsdag 3 december werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist over de Amsterdamse Slag in de richting van Lage Weide reed. De auto viel op doordat de bestuurder daarbij ongeveer de gehele rijbaan nodig had. Politiemensen controleerden de 35-jarige bestuurster zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 1,3 promille, terwijl wettelijk maximaal 0,5 promille is toegestaan. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Vernielers aangehouden

MAARSSEN Op dinsdag 3 december zijn twee jongens voor vernieling aangehouden.

Rond 22.00 uur hoorde een buurtbewoner op de Van Reedestraat dat er iets op straat kapot werd gegooid. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat enkele jongens bij een vernielde bloempot stonden. De getuige slaagde erin één van de jongens beet te pakken, de anderen gingen er op de fiets vandoor.

Politiemensen namen de verdachte, een 15-jarige jongen uit Maarssen, van de getuige over. Tevens kon door andere politiemensen in de omgeving een tweede verdachte, een 16-jarige jongen uit Maarssen, worden aangehouden. De 16-jarige jongen bekende de vernieling te hebben gepleegd, de 15-jarige had daar bijgestaan.

Dodelijk verkeersongeval

WOERDEN Op dinsdag 3 december is een vrachtwagenchauffeur omgekomen bij een verkeersongeval.

Rond 21.30 uur is door nog onbekende oorzaak een tankwagen op de Rijksweg A12 Noordbaan (Utrecht richting Gouda) van de weg geraakt en op zijn rechter zijkant in een sloot tot stilstand gekomen. De chauffeur, een 51-jarige man uit Zweden, werd door personeel van de hulpdiensten uit zijn vrachtwagen gehaald. Direct werd met de reanimatie aangevangen, maar dat mocht niet meer baten en het slachtoffer overleed ter plaatse.

De tankwagen was geladen met een bijtende vloeistof, maar het voertuig was niet lekgeraakt bij het ongeval. Uit veiligheidsoverwegingen werd de sloot aan beide zijden afgedamd. Daarna werd de tankwagen met behulp van twee kraanwagens overeind getrokken. Door het hoge gewicht van het voertuig kon de tankwagen niet worden geborgen.

De lading van het voertuig wordt op woensdagavond uit het voertuig gepompt, waarna de tankwagen zal worden geborgen. Naar de oorzaak van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.

OVERVAL
MAARSSEN Op dinsdag 3 december heeft een gewapende overval plaatsgevonden.

Rond 20.40 uur kwam een gewapende man een benzinestation aan de Dr. Plesmanlaan binnen. Hij bedreigde de medewerkster met vermoedelijk een vuurwapen. De verdachte verdween met een vooralsnog onbekend geldbedrag. Tijdens zijn vlucht in de richting van de Maarsseveensevaart verloor de verdachte een gedeelte van het geld.

Een getuige zag de verdachte wegrennen en hij had inmiddels zijn bivakmuts afgedaan. Het ging om een blanke jongeman, ± 19 jaar, ± 1.80 meter, tenger postuur, blond stekelhaar bovenop rechtovereind staand. De verdachte droeg donkere kleding en zwarte sportschoenen.

De politie roept getuigen op contact op te nemen met de recherche van district Rijn & Venen, bureau Maarssen op telefoonnummer 0900-8844.