Ingezonden persbericht


Eindhoven, 3 december 2002

P E R S B E R I C H T

Eindelijk heeft ook Industrieterrein "Kapelbeemd" een eigen ondernemersvereniging

Na diverse pogingen om te komen tot een ondernemersvereniging op industrieterrein Kapelbeemd is eind november Ondernemerscontact Kapelbeemd (OCK) opgericht. De heer R. Peppelenbos, bedrijvencontactfunctionaris van de Gemeente Eindhoven, nam in augustus het initiatief om met enkele ondernemers het onderwerp "bundeling van krachten" weer eens nieuw leven in te blazen. De gemeente heeft liever 1 aanspreekpunt per bedrijventerrein, liefst met een dekkingsgraad van minimaal 50% van de gevestigde bedrijven, dan telkens te moeten onderhandelen met ieder bedrijf individueel. Tijdens deze eerste sessie ontstond het initiatief om een plan te maken en een vergadering uit te roepen. Directe aanleiding om de krachten te bundelen was de verdere ontwikkeling van Kapelbeemd en de noodzakelijke herinrichting c.q. revitalisering.

Nu of nooit? Dit was het thema van de oprichtingsvergadering in het Dorpshuis in Acht. Van de circa 100 gevestigde bedrijven (met in totaal ca. 1600 à 1700 werknemers) op Kapelbeemd hadden zich ruim 60 bedrijven c.q. vertegenwoordigers aangemeld voor de bijeenkomst. Ook de opkomst bleek goed en concreet werden 43 bedrijven tijdens die bijeenkomst ingeschreven als lid, de overige aanwezigen hebben lidmaatschap in beraad. De doelstelling van een dekkingsgraad van 50% zal nagenoeg zeker op de officiële oprichtingsdatum (1 januari 2003) gehaald zijn.

Bij de oprichtingsvergadering werden de doelstellingen (economisch en sociaal) van het ondernemerscontact gepresenteerd door een professioneel secretaris, die momenteel tevens het secretariaat voert voor een vijftal andere ondernemers-verenigingen waaronder die van de Hurk, Veldhoven en Best. Met zijn ervaring zag het oprichtingscomité in hem de ideale persoon om deze taak ook voor het Ondernemerscontact Kapelbeemd te verrichten.

Volgens de professional valt er voor het bedrijventerrein, door middel van collectieve belangenbehartiging, nog veel te winnen. Niet alleen in de relatie met de gemeente, maar ook op het gebied van gezamenlijke inkoop van bijvoorbeeld energie, telefoon tikken en beveiliging. Niet te vergeten is natuurlijk het belang van elkaar en elkaars producten en diensten te leren kennen.

Gezien de inzet van de oprichters en het enthousiasme van de andere Kapelbeemdse ondernemers is deze vereniging tot veel instaat en wordt de concurrentiepositie van het bedrijventerrein ook in de toekomst gewaarborgd.

Noot voor de redactie,