Politie Hollands Midden

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 december 2002


Zakkenrollerij Oegstgeest
Een 42-jarige vrouw uit Leiden is op dinsdag 3 december rond 15.15 uur op de Lange Voort het slachtoffer geworden van zakkenollerij. Daarbij werd een portemonnee met inhoud gerold. Vermoedelijk gaat het om drie jongens van ongeveer 12 tot 14 jaar. Een getuige probeerde het drietal in zijn auto te achtervolgen maar verloor ze uit het zicht. Vermoedelijk is op de markt nog een vrouw het slachtoffer geworden van het drietal. De politie heeft hier echter nog geen aangifte van binnen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Oegstgeest
In de vroege avond van dinsdag 3 december werd er ingebroken in een woning aan de Duinzichtstraat. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is in ieder geval een Zaanse klok gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auto-inbreker aangehouden Voorhout
Een agent in vrije tijd ontdekte op zondag 1 december omstreeks 21.55 uur dat er werd ingebroken in een voertuig aan de Laurierhof. Tijdens het openen van het voertuig zag hij een voor hem onbekend manspersoon zitten met een schroevendraaier naar hem gericht. De 31-jarige verdachte uit Loosduinen werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte bekende twee auto-inbraken te hebben gepleegd. Verder bleek de auto-inbreker gesignaleerd te zijn voor de politie Haaglanden. De verdachte werd overgedragen aan de politie Haaglanden. De auto-inbreker moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Motorrijder ten val op Rijksweg A4 Rijpwetering
Een 33-jarige motorrijder uit Pijnacker is op dinsdag 3 december op de Rijksweg A4 met zijn motor ten val gekomen. De motorrijder reed in de richting van Amsterdam op de linker rijstrook. Schuin naast hem, op de rechter rijstrook, reed een nog onbekende automobilist in een grijze Ford Escort Station. Deze bestuurder ging plotseling, zonder richting aan te geven, naar de linker rijstrook. De motorrijder moest hierdoor zeer krachtig remmen om de auto te ontwijken. De motorrijder kwam ten val zonder de auto te raken. De bestuurder van de auto is zonder te stoppen doorgereden in de richting van Amsterdam. De motorfiets heeft schade aan de gehele rechterzijde. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Politie Haaglanden treft verdachte woninginbraak aan Leiden
De politie Haaglanden trof op dinsdag 3 december rond 12.30 uur in een portiek aan de Hoekade een 55-jarige Hagenaar aan. Hij was in het bezit van poststukken van een bewoner aan de Boerhaavelaan in Leiden. Na contact met de collega's in Leiden bleek er in de nacht van maandag 2 op woensdag 3 december inderdaad in de woning te zijn ingebroken. Bij de inbraak werd ook een auto van de bewoner gestolen. De Leidse politie nam de verdachte van de Haagse collega's over. Hij is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mishandeling bij station Leiden
Een 40-jarige Leidenaar en een 24-jarige Hagenaar hebben op dinsdag 3 december aangifte gedaan van mishandeling door drie onbekende mannen. De aangevers zouden omstreeks 20.20 uur bij de trap in de richting van perron 9b gevolgd zijn door de drie mannen. Vervolgens ontstond er op het perron een vechtpartij waarbij de aangevers geslagen en geschopt zijn. De Hagenaar viel tijdens de vechtpartij op de grond en werd ook toen geslagen en geschopt. De Leidenaar kreeg eveneens klappen en een fles tegen het hoofd geslagen. Beide aangevers liepen letsel op in het gezicht. Ook werden de aangevers later bij de stationsrestauratie bekogeld door stenen. Hierop vluchtten de twee het restaurant binnen waarna de politie werd ingeschakeld. De Leidenaar had even voor de mishandeling op station De Vink de mannen aangesproken op het steken van vuur op een perron waarna er een woordenwisseling ontstond. Getuigen van de mishandeling kunnen zich melden bij de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Overval op sigarenwinkel Voorschoten
Een nog onbekende overvaller overviel op dinsdag 3 december rond 17.25 uur een 59-jarige sigarenwinkelier aan het Kamerlingh Onnesplantsoen. Rond dat tijdstip kwam de overvaller binnen en dwong de winkelier de inhoud van de kassa te overhandigen. Er ontstond een kleine worsteling. De winkelier raakte daarbij gewond aan de hand. Ambulancepersoneel verzorgde het wondje. De overvaller wist zich met een onbekend geldbedrag uit de voeten te maken. De man rende in de richting van de Lorentzlaan en de Eykmanhof. De politie kamde onmiddellijk de buurt uit. Dit bleef tot op heden zonder resultaat. Ook een buurtonderzoek en de inzet van speurhonden leverde tot op heden geen resultaat op. De politie zet haar onderzoek voort en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844 (lokaal tarief).

Fietster breekt pols na aanrijding met automobilist Alphen aan den Rijn
Bij een aanrijding op dinsdag 3 december rond 10.50 uur op de rotonde van de Burgemeester Bruinsslotsingel met de Groenoord en het Marsdiep, brak een 15-jarige fietster uit Alphen aan den Rijn haar pols. Een 49-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed de rotonde op en zag zowel het slachtoffer als een naast haar fietsende 16-jarige fietsende Alphense. Deze raakte daarop de auto, viel en nam in haar val het slachtoffer mee. Het slachtoffer is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Straatroof Waddinxveen
Op maandag 2 december rond 14.00 uur werd een 83-jarige vrouw uit Waddinxveen het slachtoffer van een straatroof. De vrouw liep met haar rollator over het voetpad van het Jan van Bijnenpad. Plotseling fietste een ongeveer 14 tot 16-jarige jongen langs. In het voorbijrijden griste hij een tasje met was en snoepgoed uit het mandje van de rollator en fietste weg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Automobilist komt tot stilstand tegen boom Gouda
Een 41-jarige automobilist uit Oudewater raakte op dinsdag 3 december rond 20.25 uur op de kruising Goverwellesingel met de Wilhelminala van Pruisenlaan en het Lakerpolderplein de controle over zijn auto kwijt. Vermoedelijk reed de man met te hoge snelheid. Hij was onderweg naar zijn met spoed in het ziekenhuis opgenomen dochter. Zowel de man als zijn inzittende, een 39-jarige vrouw uit Oudewater, kwamen nagenoeg met de schrik vrij. De auto raakte volledig vernield.



Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326