Politie IJsselland Persberichten politie Zwolle/ Dalfsen
Van woensdag, 4 december 2002
Door/piket: Wim Dierkx . ==========================================================================

Aanhouding winkeldieven
DALFSEN Dinsdagmiddag zijn twee jongens van 16 jaar uit Meppel en Ommen door winkelpersoneel aangehouden, bij een winkeldiefstal aan de Wilhelminastraat. Bij een schoenen/ sportzaak werd een paar sportschoenen meegenomen, zonder dat deze bij de kassa werden afgerekend. De jongens werden aan de politie overgedragen. In belang van verder onderzoek zijn beiden ingesloten. De schoenen met een waarde van bijna ¤ 50,00 gingen terug naar de eigenaar.

Aanhouding voor vernieling
ZWOLLE -- Woensdagmorgenvroeg is een 42-jarige man uit Zwolle aangehouden voor vernieling van een deur van een horecabedrijf aan de Grote Markt. Daarbij had hij zich ook bedreigend uitgelaten ten opzichte van het personeel van deze zaak. Op basis van een goed signalement werd hij korte tijd later aangehouden op de Roopoort. Hij is ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

Aanhouding voor vernieling
ZWOLLE Dinsdagmorgen werd een 19-jarige man aangehouden voor vernieling van 4 ruiten van een woning aan de Bachlaan. De woning, die door de betreffende man zelf wordt bewoond, is eigendom van een woningbouwvereniging. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wanneer hij niet genegen is, binnen een bepaalde termijn, de schade aan deze vereniging, te betalen. Waarom de man zijn 'eigen glazen' ingooide is niet bekend.

Reeks bekeuringen bij verlichtingscontroles
ZWOLLE Bij dinsdagavond gehouden verlichtingscontroles, in en rond de stad, zijn 93 fietsers bekeurd, omdat zijn geen deugdelijke verlichting hadden. Daarnaast kregen twee bromfietsers een bekeuring omdat zij geen helm droegen. Een 20-jarige man uit Zwolle, die zonder verlichting reed, ging bij zijn staande houding 'door het lint' en weigerde zijn naam op te geven. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kwam hij tot bezinning en wenste alsnog zijn naam op te geven. Naast een bekeuring voor zijn ondeugdelijke verlichting kreeg hij een proces-verbaal voor de weigering van opgave van zijn naam.

Verscherpte parkeercontroles in Thomas a Kempisstraat ZWOLLE Naar aanleiding van aanhoudende klachten door gebruikers en bewoners van de Thomas a Kempisstraat over parkeeroverlast in deze straat is door de politie besloten de parkeercontroles aan te scherpen. De overtredingen bestaan uit het parkeren in strijd met het parkeerverbod en het dubbel parkeren. Het wijkteam Zwolle Oost gaat met ingang van heden gerichte parkeercontroles uitvoeren in de Th. A Kempisstraat. Fout geparkeerde auto's worden bekeurd.

Persinfo Politie IJsselland
District Noord (IJsseldelta)
van Dinsdag 03-dec-2002 07:00 uur
tot Woensdag 04-dec-2002 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038-4963891)
Opgesteld door: Nanda Kappers

---

Aanrijding tussen fietser en bromfietser
KAMPEN Dinsdagochtend rond 8.45 uur haalde een 12-jarige jongen uit Doornspijk een groep fietsers in op de Veneweg komende uit de richting van de Venedijk Noord. Op het moment dat de jongen inhaalde kwam er vanuit tegenovergestelde richting een bromfietser. Zij raakten elkaar en kwamen ten val. De fietser en de bromfietser (een 18-jarige man uit Zalk) werden in de ambulance behandeld, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Man probeert bier te stelen en gaat er vandoor
KAMPEN Zagen een medewerker en een klant van een supermarkt aan de Lovinkstraat dinsdagmiddag rond 16.10 uur dat een man acht blikjes bier stal. De medewerker en getuige volgden de man tot buiten de winkel. Daar rende de man over de parkeerplaats en stapte in een auto waarvan de bestuurder al klaar stond. Toen de man in de auto stapte pakte de getuige de man vast, waarop de man de blikjes van zich af gooide. De bestuurder van de auto reed op dat moment achteruit. Hierdoor werd de getuige door het nog geopende rechter portier geraakt. De getuige sprong hierdoor opzij, waarna de auto wegreed. Een onderzoek naar de auto en de bestuurder/inzittende is ingesteld.

Verkeerscontrole
KAMPEN/IJSSELMUIDEN Dinsdagmiddag werd er een algehele verkeerscontrole gehouden in de gemeente Kampen. De volgende bekeuringen werden uitgedeeld: 4x geslotenverklaring (Vispoort en Koornmarktspoort)
1x rechtsafverbod Stadsbrug

2x rijden zonder helm

1x zonder verzekering br.fiets

1x zonder gordel

1x br.fietscertificaat
5x parkeren zonder parkeerschijf (Dorpsweg)

1x parkeren op kruising.


Controle op fietsen in voetgangersgebied
KAMPEN - Naar aanleiding van klachten over het veelvuldig fietsen in de Geerstraat is daar op dinsdag diverse malen gecontroleerd. Tijdens de controle in de ochtenduren werden geen fietsers waargenomen. In de middag zijn er 5 bekeuringen uitgedeeld.

Einde dagrapport Pers IJsseldelta

Persinformatie Politie IJsselland
District Midden (Vechtdal)
van Dinsdag 03-dec-2002 07:00 uur
tot Woensdag 04-dec-2002 06:59 uur
Piket: Wim Dierkx (038-4963891)
Opgesteld door: Nanda Kappers

---

58 km/u te hard
COLLENDOORN Een 35-jarige man uit Groningen werd door agenten opgemerkt toen hij met zijn auto reed over de Jachthuisweg nabij Balbrug. De man viel op door zijn vlotte rijstijl. De agenten zijn de man gevolgd en konden bij de rotonde bij de "Rollepaal" te Dedemsvaart bij hem komen. De man ging rechtdoor over de N377 richting Slagharen. Direct na de rotonde haalde hij links in over het verdrijvingsvlak. Daarna reed hij met hoge snelheid richting Slagharen. Vlak voor Slagharen haalde hij 2 keer in bij een doorgetrokken streep. Op de rotonde sloeg hij rechtsaf richting Hardenberg. Daar kon zijn snelheid worden gemeten. Deze werd geklokt op 138 km/uur gecorrigeerd waar 80 km/uur is toegestaan. Ook daar haalde hij weer in bij een doorgetrokken streep. Ook binnen de kom van Hardenberg reed de man stevig door. Bij de verkeerslichten bij de Europaweg lukte het de agenten de in te halen en hem een stopteken te geven. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een PV wordt opgemaakt.

Bekeuring voor drinken in het openbaar
OMMEN Aan een 21-jarige man uit Ommen is dinsdagavond rond 19.00 uur op de Markt een bekeuring uitgedeeld omdat hij met een geopend blikje bier in zijn hand stond. Bij een surveillance op de Markt zagen agenten een groep jongeren staan. Eén van hen had een blikje bier in de hand en naast hem stonden nog enkele blikjes. Niemand wilde zeggen wie de eigenaar was van de blikjes. Daarop is de jongen met het geopende blikje bekeurd.

Einde dagrapport Pers Vechtdal

Persberichten politie Salland
Van woensdag 4 december 2002
Door/piket: Wim Dierkx

---

Oproep voor onderzoek verkeersongeval Raalterweg
WIJHE De politie wil graag in contact komen met de chauffeur van de vrachtauto, die vrijdagavond jl., na het ernstig verkeersongeval op de Raalterweg, ter plaatse was. Hij beveiligde met het zwaailicht van zijn truck de plaats van het ongeval. Bij dit ongeval raakte een 15-jarige meisje uit Wijhe ernstig gewond. Zij zat als duopassagier achterop een bromfiets en kwam daarbij met haar been in botsing met een tegemoetkomende personenauto. Haar toestand is nog steeds kritiek. De chauffeur van deze truck kan contact opnemen met de politie Olst/Wijhe, via 0900-8844.

Opgevoerde bromfietsen
RAALTE Bij en dinsdagmorgen, op de Wijheseweg gehouden brom- snorfietscontrole werden 5 bestuurders bekeurd omdat hun constructiesnelheid te hoog was. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Insluiping in bedrijf
HEINO Bij een insluiping in een bedrijf aan 't Zeegsveld, zijn maandagavond een geldkistje met o.a. een bankpasje van de personeelsvereniging meegenomen. Diezelfde avond zijn daarmee een aantal geldbedragen gepind. De hoogtes daarvan bedroegen meerdere honderden euro's. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Verlichtigscontroles
RAALTE Dinsdagmorgen zijn bij verlichtingscontroles 5 jeugdige fietsers op de Wijheseweg bekeurd omdat zij defecte verlichting hadden.

Dagrapport team Steenwijk
van Dinsdag03-dec-2002 07:00 uur
tot Woensdag04-dec-2002 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

Diefstal kanaries uit voliere
VOLLENHOVE. Een 57-jarige inwoner van Vollenhove deed aangifte van diefstal van 3 kanarievogeltjes uit een voliere. De voliere staat in de tuin van de woning aan de Canneveltstraat. Feit heeft plaatsgehad tussen 01-DEC-02 16.00 uur en 02-DEC-02 17.00 uur. De voliere is niet met een slot afgesloten. Waardeschatting van de 3 vogels is 50 euro.

Diefstal van vijf jassen
STEENWIJKERWOLD. Via Mic melding van diefstal jassen uit buurthuis aan de Oldemarktseweg. Ter plaatse bleken er vijf jassen te zijn weggenomen van de kapstok, tussen 2100 en 2200 uur. Van alle vijf personen werd een aangifte opgenomen. Van een benadeelde, waarbij ook autosleutels waren weggenomen. De auto laten afslepen.

Verlichtingscontrole
STEENWIJK. De vrijwillige politie heeft 's avond in de binnenstad van Steenwijk toezicht gehouden. Tevens is er een verlichtingscontrole gehouden op de Meppelerweg. Dit heeft 3 bekeuringen opgeleverd voor het niet voeren van fietsverlichting. Tevens is er 1 bestuurder van een scooter bekeurd voor het rijden in de voetgangerszone van de binnenstad Steenwijk.

Einde dagrapport team Steenwijk

Dagrapport Pers Deventer
van Dinsdag03-dec-2002 07:00 uur
tot Woensdag04-dec-2002 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

Automobilist weigert blaasproef
DEVENTER. Omstreeks 00.30 uur werd een 46-jarige automobilist uit Gorssel gecontroleerd op de Stationsstraat. De man blies op straat een F. Aan het bureau eiste de man eerst koffie alvorens te willen blazen. Vervolgens weigerde hij te blazen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Bejaarde vrouw beroofd
DEVENTER. Kwam er een melding dat een 79-jarige vrouw beroofd was van geld. Dit was al zo'n 2 uur geleden gebeurd. De vrouw was omstreeks 11:30 uur in de Van Hetenstraat geweest en liep richting de Heyinkstraat. Ze is slecht ter been en gebruikt een rollator. Op de hoek van de Van Hetenstraat met de Heyinckstraat werd ze aangesproken door een jongen. Deze jongen vroeg haar om een euro. Nadat de vrouw haar portemonnee had gepakt pakte de jongen 3 briefjes van 10 euro uit de portemonnee. Hierop sprong de jongen op z'n fiets en ging er vandoor over de Van Hetenstraat richting de Dapperstraat De jongen zag er als volgt uit;
Leeftijd: ong. 13 jaar oud
Gelaatskleur: blank
Haarkleur : blond haar; hij droeg een pet
Kleding: groen jack, pet onbekende kleur
Na het incident is de vrouw opgevangen door een onbekende vrouw. Van deze vrouw is niks bekend.

---
GRAAG EEN OPROEP IN DE PERS OMTRENT DEZE ONBEKENDE VROUW
---

Tasjesroof
DEVENTER. Een 50-jarige man uit Deventer deed aangifte van diefstal. Vandaag, omstreeks 12.00 uur, stond hij op de Flora. Hij zette zijn fiets op slot en draaide zich om. Hij had in zijn rechterhand een geel/bruine plastic tas vast. Op dat moment kwam er een scooter(bromfiets) over het trottoir aanrijden met 2 jongens. In een flits trok de passagier met geweld de plastic tas uit zijn hand. De scooter reed vervolgens links om de hoek de Grote Ratelaar op. In de tas zaten 2 boeken en een cd van de bieb. De bestuurder van de scooter droeg een blauwe/zwarte, egaal gekleurde integraal helm. Kleding: donkerbruine jas, vermoedelijk leer. PASSAGIER
Geslacht: man
Leeftijd: 16 a 18 jaar
Haarkleur : donker/donkerblond haar tot netiets over de oren, nier verzorgd. Kleding: vale blauwe broek, spijkerachtige stof, droeg een wollen blauwe slobbertrui met donkerblauwe strepen(verm.diagonaal) De passagier droeg geen helm.
GAARNE OPROEP GETUIGEN IN DE PERS.

Vernieling
DEVENTER. Kwam er omstreeks 14.00 uur een melding dat iemand een woning aan de Varlarstraat aan het vernielen zou zijn. De vernieler zou niet de bewoner zijn. Bij de woning werd een 28-jarige Deventenaar aangetroffen die nagenoeg niet aanspreekbaar was. In de woning was inderdaad het interieur voor de helft vernield.De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Verkeerscontrole
DEVENTER. Vanmorgen werd een bromfiets controle gehouden op de Margijnenenk. Deze controle duurde van 07.30 tot 09.30 uur en zijn er 29 brom/snorfietsen gecontroleerd. 16 brom/snorfietsen voldeden aan de eisen de overige zijn voor de volgende feiten opgeschreven:
14x constructie snelheid

3x helm

2x certificaat

1x geen geleplaat

1x rijden door rood

1x niet de rijbaan gebruiken

1x niet de leeftijd van 16 jaar


Verkeerstoezicht
BATHMEN. Van 16.00 - 16.15 u. controle gehouden op bromfietsers op fietspad langs de Schipbeek. Geen overtreders. De politiemensen werden daar aangesproken, dat dit zich veelal afspeelt tussen 18.15 en 19.00 uur. Derhalve tussen 18.45 en 19.00 u. opnieuw controle gehouden. Ook nu geen overtreders.

Einde dagrapport Pers Deventer