Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 4 december 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523 (tot 14.00 uur)


Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel
02-095500
Hengelo, kruising Westelijke Esweg/Hasselerbaan
Dinsdag 3 december omstreeks 12.05 uur
Een 25-jarige automobilist uit Hengelo reed op de Westelijke Esweg en verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan een hem van links komende 23-jarige automobilist uit Hengelo, die op de Hasselerbaan reed. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 25-jarige man werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding met letsel
02-095761
Oldenzaal, Nieuwstraat
Dinsdag 3 december omstreeks 17.15 uur
Een 16-jarige bromfietser uit Hengelo reed vanaf een uitrit plotseling de rijbaan op en kwam in aanrijding met een 38-jarige automobilist uit Oldenzaal. De auto raakte de bromfietser met zijn linker voorzijde, waarna de bromfietser over de motorkap rolde, met zijn hoofd tegen de voorruit kwam en vervolgens doorschoot. Op hetzelfde moment naderde op de andere weghelft vanuit de richting Steenstraat een 23-jarige automobilist uit Rossum. Hij kon een aanrijding niet voorkomen en botste frontaal tegen de bromfietser op.Het 16-jarige slachtoffer werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Rijden onder invloed
02-095837
Goor, Irisstraat
Dinsdag 3 december omstreeks 23.15 uur
Bij een controle bleek een 57-jarige automobilist uit Holten onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Ademanalyse gaf een resultaat van 0,65 promille. De man kreeg een rijverbod van een uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Autokraken Losser
Losser, Herman ter Hoentelaan/Neercasselstraat
In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 december
In Losser werd afgelopen nacht in 3 auto's ingebroken door middel van het forceren van het portierslot. Er werden voornamelijk radio/cd-spelers weggenomen. De eigenaars van de auto's deden inmiddels aangifte. Twee auto's stonden geparkeerd in de Herman ter Hoentelaan, de derde auto stond in de Neercasselstraat.De politie komt graag in contact met getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien.


Inbraak in bedrijf
02-095402
Oldenzaal, Munsterstraat
In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 december
Door een medewerker van een bedrijf aan de Munsterstraat werd aangifte gedaan. Men verschafte zich toegang tot het pand nadat een raam geforceerd was. Weggenomen werden onder meer LCD-schermen en computers. De totale waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend.