Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 4-12-2002
Woensdagochtend 4 december 2002
Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag

Met drank op tegen lichtmast
MEPPEL Dinsdagnacht tegen 1.30 uur reed een 20-jarige vrouw uit Staphorst met haar auto over de Reestlaan. Daar ging ze in een bocht rechtdoor tegen een lichtmast. De vrouw bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies ze 360, wat haar, behalve een gekneusde pols door de botsing, een snelrechtdagvaarding opleverde.

Woninginbraak
ASSEN Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning in de Beilerstraat. De 42-jarige bewoner mist onder meer sieraden. De dader kwam tussen 13.30 en 17.30 de woning binnen door een raam open te breken.

Winkeldieven opgepakt
ASSEN Dinsdagmiddag is een 36-jarige man uit Assen opgepakt nadat hij drie truien had gestolen in een winkel in de Kruisstraat. De diefstal was niet in de winkel opgemerkt, maar een surveillerende agent zag de man in de Gouverneurstuin de prijskaartjes van de kleding halen. Iets dat normaal in de winkel gebeurt bij het afrekenen. De man is aangehouden, niet voor het eerst dit jaar voor een dergelijk feit. Hij zit nog vast. Dinsdagmiddag werd een 15-jarig meisje uit Assen betrapt bij diefstal van lipgloss en een chocoladeletter in een winkel op het Koopmansplein. Ze bleek onlangs ook in andere zaak diefstal te hebben gepleegd, en krijgt nu voor beide feiten een proces-verbaal.
NIEUW AMSTERDAM Dinsdagmiddag is een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt nadat hij in verschillende winkels was opgevallen en er uiteindelijk met enkele jassen vandoor ging. Hij is ingesloten, ook omdat nog moet worden vastgesteld of hij een geldig verblijfdocument heeft voor Nederland.

Aanhouding na huiselijk geweld
HOOGEVEEN Dinsdagavond heeft de politie een 38-jarige vrouw in deze plaats aangehouden, nadat ze haar 16-jarige dochter thuis had mishandeld. De vrouw is ingesloten en er zal een nader onderzoek plaatsvinden.

Getuigen gevraagd
BEILEN Zondagavond is tussen 19.00 en 20.00 uur een paars/zilverkleurige Yamaha Aerox bromscooter gestolen op de Kanaalweg bij een snackbar. De politie vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen met telefoon 0593 575420.