Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-12-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.00 u) Woensdag, 4 december 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Brunssum; wandelaar grijpt autokraker
Een wandelaar, een man uit Brunssum die zijn hond uitliet, zag afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 01.00 uur een onbekende man die op de Prinses Margrietstraat in Brunssum bezig was in te breken in een bij een woning geparkeerde auto. Daarbij had de autokraker een ruitje van de auto ingeslagen. De wandelaar sprak de autokraker aan en die maakte zich, omdat hij zich betrapt wist dan ook meteen uit de voeten. Niet voor lang, de wandelaar ging de autokraker nu niet wandelend doch rennend achterna en greep hem al snel in de kraag, waarna hij hem aan de gewaarschuwde politie overdroeg. Het inbrekersgereedschap had de alerte passant al afgepakt van de autokraker en de politie nam dit gereedschap in beslag. De verdachte, een 24-jarige man uit Brunssum werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; bekeurd
De politie heeft afgelopen dinsdag middag bij verkeerscontroles op ondermeer het Koutenveld, de Hoogenboschweg en op de Kennedylaan in Brunssum totaal 13 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel tot het niet Apk-gekeurd zijn van de auto.

Klimmen; ingebroken
Afgelopen dinsdagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Schutteheiweg in Klimmen. Inbrekers zijn dinsdagavond via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben de woning geheel doorzocht. Gestolen werden onder meer sieraden en schilderijen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; hennepkwekerijen
Bij controle afgelopen dinsdag in een woning aan de Grensstraat in Kerkrade (bewoners waren niet thuis) vond de politie een hennepkwekerij met totaal zon 465 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur (23 groeilampen, 23 transformatoren, pompen en een bevloeiingsinstallatie) in beslag genomen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat met de electriciteit was geknoeid, werd Essent ingeschakeld (die heeft meteen de electriciteitsmeter afgekoppeld/verwijderd). De politie stelt een nader onderzoek in. In een ander pand aan dezelfde Grensstraat vond de politie bij controle ook hennepkwekerijen met totaal zo`n 965 hennepplanten. Ook die werden samen met de aangetroffen apparatuur (32 groeilampen, 32 transformatoren etc.) in beslag genomen. Tegen een van de bewoners maakt de politie proces-verbaal op. De politie ging in beide panden controleren omdat zij aanwijzingen had dat er hennep werd gekweekt.

Kerkrade; gewond bij oversteken
Een 84-jarige vrouw uit Kerkrade is afgelopen dinsdag morgen omstreeks 11.45 uur op de Stationsstraat in Kerkrade gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw stak / liep de weg over waarbij een 56-jarige automobilist uit Vaals die met zijn auto kwam aangereden nog flink remde, doch een aanrijding niet meer kon voorkomen. De bejaarde vrouw werd met een gebroken sleutelbeen per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Kerkrade; tasjesroof
Een 37-jarige vrouw uit Kerkrade heeft bij de politie aangifte gedaan van een tasjesroof. Het slachtoffer was afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 14.30 uur op Schaesbergstraat in Kerkrade juist uit haar geparkeerde auto gestapt toen plotseling een bromfiets met daarop twee personen kwam aangereden. Een van die personen op de bromfiets greep haar schoudertas en met de buit reed het tweetal er vandoor. In de tas bevonden zich papieren, bankpasjes en geld (zon vierhonderd Euro). De politie stelt een onderzoek in.

Simpelveld; inbraak
Bewoners van een woning aan de Sweijersgewanden in Simpelveld ontdekten afgelopen dinsdagmiddag bij thuiskomst dat was ingebroken. De inbrekers zijn die middag door verbreking van een ruit de woning waren binnengedrongen en een horloge en een telefoontoestel hadden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.