Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 4 december 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging
De politie heeft dinsdagavond een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging van een personeelslid van een copywinkel aan de Kerklaan. De Stadjer had het personeelslid na een handgemeen woordelijk bedreigd. De verdachte werd gehoord en legde een bekentenis af. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is na het verhoor in vrijheid gesteld.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op
In de Grote Beerstraat heeft de politie dinsdagmiddag in een woning een hennepkwekerij ontmanteld. De politie ontdekte de kwekerij na een melding van wateroverlast. De politie nam 868 hennepplanten en alle toebehoren, waaronder lampen, ventilatoren en koolstoffilters in beslag. Deze goederen zijn inmiddels vernietigd. De eigenaresse van de kwekerij, een 33-jarige vrouw, is in haar woning aangehouden. Zij kon na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft dinsdagnacht een 54-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist werd in zijn auto op de Palmslag door politieagenten gecontroleerd. Hierbij roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Aan het politiebureau bleek dat de Stadjer 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte kreeg een dagvaarding uitgereikt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: radarcontrole
De politie heeft dinsdagmiddag op de Friesestraatweg in Groningen een radarcontrole gehouden. Hierbij werden 1910 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 13 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur waar 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is.

Groningen: fietser gewond na ongeval met bus
Een 36-jarige man uit Groningen is dinsdagochtend op de Stationsweg gewond geraakt na een aanrijding met een bus. De Stadjer reed op zijn fiets en kwam door nog onbekende reden in aanrijding met de bus. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)