Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 4-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-5140 1952

Onderzoek woninginbraken Zeewolde
ZEEWOLDE In vijf woningen in Zeewolde is in de nacht van maandag op dinsdag tussen 01.30 en 06.00 uur ingebroken. De dader(s) waren zogenoemde `gaatjesboorders`. Twee woningen aan het Dalkruid, een woning aan het Speenkruid en twee woningen aan de Meidoorn werden doorzocht, waarbij onder meer audio-apparatuur en geld werd weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s) en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of langs te komen bij het politiebureau.

Aanrijding met letsel
NOORDOOSTPOLDER Een 17-jarige bromfietser uit Emmeloord is woensdagmorgen gewond geraakt na een aanrijding met een 46-jarige automobilist uit Grafhorst. De jongen wilde op de Domineesweg ter hoogte van de afslag A6 de rijbaan oversteken richting Monnikenweg. Daarbij zag hij de auto, die van links kwam en richting Urk reed, over het hoofd. Na de botsing is de bromfietser met beenletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.

ZEEWOLDE De Ibisweg is woensdagmorgen tussen de Wulpweg en de Dodaarsweg een uur afgesloten geweest wegens een verkeersongeluk. Daarbij reden een 26-jarige automobiliste uit Harderwijk en een bromfietser (leeftijd en woonplaats nog onbekend) tegen elkaar. De automobiliste haalde een andere auto in, toen de bromfietser haar tegemoet kwam. Daarbij schampte de bromfietser de auto en kwam ten val. Hij is met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht.

ALMERE Bij een botsing van een 15-jarige bromfietser uit Almere met een stilstaande aanhanger is de bromfietser gewond geraakt. De jongen reed dinsdagmiddag op De Binderij tegen een geparkeerde aanhangwagen. De bromfiets had hij in gebruik van een 43-jarige plaatsgenoot. Hij is per GGD-ambulance met hersenletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

DRONTEN Op de Biddingringweg is dinsdagmiddag een 20-jarige automobiliste uit Kampen gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw was ter hoogte van de Palingweg in de berm geraakt en verloor bij het terugsturen de macht over het stuur, waarbij de auto op de kant terechtkwam. Na onderzoek en behandeling van de vrouw door GGD-ambulancepersoneel ter plaatse kon de vrouw weer naar huis. Het voertuig is afgesleept.