Gemeente Heeze-Leende


Benoeming raadsgriffier Heeze-Leende

In het duale stelsel, dat per 7 maart 2002 in werking is getreden, komt duidelijk naar voren dat de gemeenteraad en het college elk hun eigen taken hebben.

De raad bepaalt het beleid op hoofdlijnen en het college vormt het dagelijkse bestuur en voert de besluiten van de gemeenteraad uit. De raad richt zich sterker op de burgers en besteedt meer aandacht aan de controle van het college.
Om de raad en de commissies terzijde te staan bij de uitoefening van hun taak wordt een raadsgriffier aangesteld. Dit moet uiterlijk 7 maart 2003 gerealiseerd zijn. De griffier vervult de functie van secretaris tijdens de raadvergaderingen, is zowel intern als extern het aanspreekpunt van de raad en vormt de schakel tussen de raad en het college, de secretaris en de ambtelijke organisatie. De aanstelling van een raadsgriffier leidt tot een verandering in de positie van de gemeentesecretaris. De secretaris kan zich geheel toeleggen op de ondersteuning van het college en de leiding van de ambtelijke organisatie.

Een afvaardiging van de gemeenteraad heeft een aantal gesprekken gevoerd met geselecteerde kandidaten voor de functie van raadsgriffier in Heeze-Leende. Hieruit is naar voren gekomen dat de voorkeur uitgaat naar de heer (Henri) H.P.G.C. Senders.
Dhr. Senders is zeven jaar gemeenteraadslid van een lokale partij in Eersel geweest. Hij is momenteel werkzaam als wetenschappelijk medewerker en adviseur bij het Ministerie van OC&W en hij verzorgt daarnaast zelfstandig bestuursgericht onderzoek en advies voor lagere overheden en zorginstellingen. Dhr. Senders is een persoon die zich nauw betrokken voelt bij het goed functioneren van de gemeenteraad in het duale stelsel en die zich vol enthousiasme wil inzetten voor de ondersteuning van de gemeenteraad.

Het college en de gemeenteraad van de gemeente Heeze-Leende zijn blij met de aanstaande benoeming van dhr. Senders en zij zijn ervan overtuigd dat met zijn aanstelling succesvol verder vorm gegeven kan worden aan het dualisme. Tijdens de raadsvergadering van 16 december 2002 zal de heer Senders worden benoemd tot raadsgriffier met ingang van 1 januari 2003 voor 18 uur per week.