Gemeente Heeze-Leende


Wachtplaats en parkeerhaven voor basisschool Sint Jan

Wachtplaats en parkeerhaven voor basisschool Sint Jan Op verzoek van het bestuur van de Sint Jan basisschool te Leenderstrijp zal de gemeente Heeze-Leende één grote parkeerhaven aanleggen voor het laden en lossen van goederen en een wachtplek voor ouders die hun kinderen komen brengen of halen.

Ook zal de gemeente de betonnen paaltjes bij de ingang van de school vervangen door houten paaltjes met reflectoren.

In de Sint Jan Baptistastraat te Leenderstrijp geldt een stopverbod. Dit maakt het onmogelijk om bij de Sint Jan basisschool goederen te laden en te lossen. Op verzoek van het schoolbestuur heeft de gemeente nu besloten om rechts voor de ingang van de school één parkeerhaven aan te leggen. De afmeting van deze parkeerhaven is tien meter lang en tweeënhalve meter breed. Deze parkeerhaven is bestemd voor het onmiddellijk laden en lossen van goederen. De aanleg van de parkeerhaven zal er tevens voor zorgen dat de groenstrook, die nu een modderstrook is en gebruikt wordt als hondenuitlaatplek een betere bestemming krijgt.

Het bestuur heeft ook gevraagd om aan de linkerkant van de ingang twee parkeerhavens aan te leggen. De gemeente heeft besloten om niet op dat verzoek in te gaan omdat hoogstwaarschijnlijk ouders deze parkeerhavens zouden gaan gebruiken voor het afzetten van hun kinderen. Om er toch voor te zorgen dat ouders op een comfortabele en veilige manier kunnen wachten op hun kinderen is besloten om links voor de ingang van de school een gedeelte van tien bij tweeënhalve meter te verharden. Om te voorkomen dat ouders de autos op deze verharding parkeren, worden er paaltjes geplaatst.