Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-12-2002


Afmeldlijst sms-diensten veelvuldig bezocht

De lijst met daarop de afmeldcodes voor ongewenste en fors betaalde SMS-jes die sinds een week op www.trosradar.nl staat, is inmiddels door meer dan 20.000 unieke bezoekers bekeken. De lijst is afkomstig van een anonieme medewerker van Dutchtone en bevat een verzameling van meer dan honderd codes voor het uitschrijven van specifieke betaalde SMS-diensten.

Het afmelden van betaalde SMS-diensten blijkt in de praktijk nog steeds een groot probleem. Mensen die zich in een lollige bui spontaan aanmelden om bijvoorbeeld tegen ¤1,10 iedere dag hun horoscoop per sms te ontvangen, blijken er vaak niet meer vanaf te kunnen komen. Het aanmelden is simpel, maar het achterhalen van de afmeldcode drijft mensen tot wanhoop. Met het publiceren van de afmeldlijst hoopt de redactie van het TROS-consumentenprogramma RADAR verdere ongewilde financiële schade te voorkomen.

Dankzij de grote hoeveelheid e-mails die bezoekers de afgelopen week naar de redactie van TROS RADAR stuurden, wordt de lijst iedere dag bijgewerkt. Ook wordt uit de reacties duidelijk hoe schimmig sommige aanbieders te werk gaan. Tips, oplossingen en vragen kunnen via de pagina naar de redactie worden gestuurd. Op het forum telefonie van www.trosradar.nl kunnen bezoekers elkaar tips geven of vragen stellen.

De afmeldlijst is te vinden via de voorpagina van de website van TROS RADAR: http://www.trosradar.nl