Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 4 december 2002


Noordwest-Twente:

Doorrijden na aanrijding + getuigenoproep
02-095825
Rijssen Wijnand Zeeuwstraat
Dinsdag 3 december 22.00 uur
Een 15-jarige fietsster uit Rijssen was op de genoemde straat aangereden door een personenauto. Deze auto kwam uit de Paulus Potterstraat en ging links af de Wijnand de Zeeuwstraat op. Daar raakte hij de fietsster en reed zonder te stoppen door. De fietsster is niet gevallen maar liep ten gevolge van de aanrijding wel een pijnlijke voet op en haar fiets werd beschadigd. De politie roept getuigen van deze aanrijding op zich te melden.


Aanrijding met letsel
02-095404
Almelo kruising Leemhorst / Leemslagenweg
Dinsdag 3 december 8.20 uur
Een 39-jarige automobiliste uit Almelo reed vanaf de Leemhorst de kruising met het fietspad Leemslagenweg op en verleende daarbij geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 60-jarige fietsster uit Almelo. De fietsster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen.


Aanrijding met letsel
02-095773
Vriezenveen Bovenlandweg
Dinsdag 3 december 19.05 uur
Een 21-jarige automobiliste uit Vriezenveen reed over genoemde weg komende uit de richting Hoffmansweg. In een bocht naar rechts ging ze door onbekende oorzaak rechtdoor en reed tegen een boom aan de linkerzijde van de weg. Ze belandde uiteindelijk met haar auto in de sloot aan de rechterzijde van de weg. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding met letsel
02-095774
Almelo kruising Egbert ten Catelaan / Willem de Clercqstraat
Dinsdag 3 december 19.35 uur
Een 20-jarige automobilist uit Almelo reed over de Willen de Clercqstraat komende uit de richting Berlagelaan. Op genoemde kruising wilde hij links af de Egbert ten Catelaan op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de uit tegenovergestelde richting komende 20-jarige automobiliste uit Almelo. Een frontale aanrijding volgde, waarbij de waarbij de automobiliste en haar passagier, een 21-jarie Almelose gewond raakten. Beide werden met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht.



Bedrijfsinbraak
02-095847
Aadorp Bedrijvenparksingel
Dinsdagavond 3 december
Nadat getracht werd een raam open te breken is men het pand binnengelopen via de toegangsdeur naar de productieruimte. Vervolgens werd een binnendeur naar de kantoorruimte geforceerd. De zich daarin bevindende kluis werd met geweld van de muur los gebroken en meegenomen. De inhoud van de kluis is nog niet bekend. Gezien het gewicht moet er meer dan een dader zijn.Het vermoeden bestaat dat de daders hebben afgewacht tot het personeel ging pauzeren, waardoor de productieruimte onbeheerd was. Daardoor konden zij ongemerkt hun slag slaan.


Aanhouding ter zake verduistering
02-095647
Almelo Bedrijvenpark Twente
Dinsdag 3 december 16.00 uur
Bij een 38-jarige werknemer werd bij toeval een stuk gereedschap in zijn woning aangetroffen, die afkomstig bleek van zijn werkplek. Omdat er op de werkplek de laatste tijd meerdere vermissingen waren geconstateerd werd bij de werknemer een huiszoeking gedaan door de politie. Daarbij werden een aantal goederen aangetroffen welke waren gestolen binnen het bedrijf. De werknemer werd als verdachte aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.


Hennepkwekerij opgerold
02-087008
Almelo Hagenstraat
Dinsdag 3 december 9.45 uur
Bij de politie was informatie binnengekomen over een mogelijke hennepkwekerij in een bovenwoning. Bij het ingestelde onderzoek werd inderdaad op de zolderverdieping een kwekerij aangetroffen met 562 hennepplantjes, welke nog niet waren uitgepoot. De bewoner, een 52-jarige man werd aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De planten en de installatie werden in beslag genomen en vernietigd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.Noot: de verdachte huurt de bedoelde woning, welke is gelegen boven een horecapand. De uitbater van deze horeca heeft echter niets met deze zaak te maken.

verkeerscontrole
02-095504
Vriezenveen Rijksweg 36
Dinsdag 3 december 7.00-12.00 uur
Werd een grote verkeerscontrole gehouden waaraan verschillende disciplines meededen, te weten Rijksverkeersinspectie, Algemene Inspectiedienst, Douane, Algemene Verkeersondersteuning politie, Koninklijke Marechaussee en een viertal motorrijders Politie.Er werden in totaal 50 vrachtauto's gecontroleerd. Er werden 16 processen-verbaal uitgeschreven.-10x wegens overbelading. Daarbij moesten zeven transporten hun lading geheel of gedeeltelijk afladen of overladen.-5x wegens technische mankementen-1x administratieve overtreding


Mishandeling + getuigenoproep
02-094250
Rijssen Rozengaarde
Vrijdag 29 november 23.15 uur
Bij de politie werd aangifte gedaan van een mishandeling c.q. openlijke geweldpleging door een 16-jarige Rijssense. Zij fietste de bewuste vrijdagavond over de Rozengaarde toen zij ter hoogte van het postkantoor een stem achter zich hoorde, die haar om geld vroeg. Zij reageerde daar niet op, waarop haar bagagedrager werd vastgegrepen. Nadat ze van de fietst was gestapt met de bedoeling om weg te rennen, werd ze vastgegrepen door een onbekende persoon en vervolgens een aantal malen in haar buikstreek gestompt. Daarna liep deze persoon weg. Aangeefster heeft de dader niet gezien, maar heeft het vermoeden dat het om twee personen gaat. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen om zich te melden.

Zuid-Twente:

Brievenbus vernield door vuurwerk
02-094673
Enschede Auskamplanden
In een tuin aan de Auskamplanden werd door de bewoner een aantal poststukken gevonden. Uit het daarna ingestelde onderzoek bleken deze afkomstig van een TPG brievenbus op de hoek Stroinkslanden-Auskamplanden. De brievenbus was door onbekenden geheel vernield door vuurwerk. Vermoedelijk zijn daarna de poststukken er uit gehaald en in de bedoelde tuin gegooid. TPG is in kennis gesteld.



Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur