Gemeente Westervoort

Geen legionella in Westervoort

Begin 1999 werd Nederland opgeschrikt door de tot op heden grootste epidemie van de veteranenziekte in ons land. De veroorzaker van deze gevreesde ziekte is de bacterie Legionella Pneumophila. Deze legionella bacterie komt voor in diverse soorten zoetwater en incidenteel in het distributienet van het drinkwater. Om te voorkomen dat de legionella bacterie uitgroeit naar gevaarlijke concentraties, worden alle gemeentelijke gebouwen ieder half jaar geïnspecteerd, door het nemen en onderzoeken van een watermonster. De gemeente heeft onlangs weer een onderzoek laten uitvoeren door de firma Immolab. Het onderzoek is verricht in het gemeentehuis en de gemeente-opslag, een aantal scholen en peuterspeelzalen, muziekschool, cultureel centrum De Nieuwhof, de kinderboerderij en jongerencentrum At Last. Elke week wordt er de temperatuur gemeten van het warme water (dit moet boven de 60 graden zijn) en elke maand het koude water. Dit wordt bijgehouden in logboeken en gecontroleerd.

Het onderzoek wees uit dat in geen enkele van deze gebouwen legionella bacteriën in het water zijn aangetroffen.

Financiële tegemoetkomingen voorzieningen gehandicapten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken bekend dat zij op 5 november 2002 het gewijzigde "Besluit financiële tegemoetkomingen voorzieningen gehandicapten" hebben vastgesteld.

In dit Besluit zijn de financiële tegemoetkomingen voor voorzieningen in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) vastgelegd.

De belangrijkste inhoudelijke wijziging betreft het verhogen van de huidige vervoersvoorzieningen en vaststellen van criteria voor het bepalen van de hoogte van nieuwe vergoedingen.

Inspraak met betrekking tot de wijzigingen heeft plaatsgevonden via de Cliëntenraad van de gemeente Westervoort. De Cliëntenraad heeft een positief advies gegeven.

Het besluit ligt voor een ieder ter inzage op de afdeling Sociale Zaken en Arbeidsvoorziening van het gemeentehuis, Dorpsplein1 te Westervoort. U kunt daar terecht op werkdagen van 10.00 tot 12.00 en buiten deze uren op afspraak.