Gemeente Bodegraven

Nota uitgifte gronden 2002

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 29 oktober 2002 de Nota uitgifte gronden 2002 met bijlagen heeft vastgesteld. Deze nota geeft een nieuw, goed onderbouwd beleid voor de uitgifte van gemeentegronden.

Uitgangspunt van de Nota uitgifte gronden 2002 is dat de gronden in principe worden verkocht aan de eigenaar van het aangrenzende perceel. Daarbij geldt tevens dat de uitgegeven grond in principe gebruikt moet worden als tuin.

Voor de uitgifte van groenstroken zijn voorwaarden geformuleerd, de zogenaamde toetsingscriteria.

Verzoeken tot het uitgeven van een perceel gemeentegrond zullen op grond van deze criteria worden beoordeeld.

De gemeente Bodegraven heeft tal van huurcontracten die zijn overeengekomen op basis van vorige notas en besluiten. Aan de hand van de toetsingscriteria in de Nota uitgifte gronden 2002 zal worden bekeken of deze verhuurde gronden na afloop van de huurperiode voor verkoop in aanmerking komen.

In de Nota uitgifte gronden 2002 is de tariefstructuur van de huurprijzen herzien. De geldelijke huurvergoeding is gebaseerd op een prijs per m2. Omdat dit voor reeds bestaande overeenkomsten van invloed is op de hoogte van het te betalen huurbedrag kan er een huurgewenningregeling voor een periode van vijf jaar worden toegepast.

De genoemde nota met daarin de motivering voor het beleid ligt met ingang van 9 december 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage (leeskamer). De beleidsregel treedt in werking op 1 januari 2003. Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot het bureau VROM, telefoonnummer (0172) 630 336.