Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-12-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.20 u) Woensdag, 4 december 2002

District Maastricht

Maastricht; aangehouden
Afgelopen dinsdagavond kreeg de politie van alerte getuigen een melding dat iemand op het Vrijthof trachtte een aldaar gestalde fiets te stelen. De politie die terplaatse ging trof er inderdaad een fiets aan waarvan was getracht het fietsslot te verbreken / forceren, echter vermoedelijk omdat dat uiteindelijk niet lukte ging de fietsendief er met achterlating van de fiets er maar vandoor. Op aanwijzingen van getuigen heeft de politie vervolgens op het Vrijthof 29-jarige man uit Maastricht aangehouden die wordt verdacht van de poging diefstal van de fiets. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag en dinsdagavond radar snelheidscontroles gehouden op de Ambyerstraat Noord (Amby) en op de Bovenstraat in Borgharen. Bij de snelheidscontrole in Amby controleerde de politie 530 voertuigbestuurders en in Borgharen 367 voertuigbestuurders. Daarvan hebben in Amby 19 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximumsnelheid (50 km p/u) overtreden en in Borgharen 26 voertuigbestuurders alwaar terplaatse eveneens een maximumsnelheid geldt van 50 km p/u. Alle snelheidsovertreders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km p/u.

Meerssen; hennepkwekerij
De politie heeft afgelopen dinsdagavond in een schuurtje bij een woning aan de Proostenhof in Meerssen een hennepkwekerij aangetroffen met totaal zon 160 hennepplanten. Die werden in beslag genomen / opgeruimd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners.

Valkenburg; aangehouden
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van alerte getuigen dat in de omgeving van de Berkelstraat in Valkenburg vermoedelijk ergens werd ingebroken, dit omdat er glasgerinkel was gehoord. De politie die in de omgeving een onderzoek instelde, trof op de Berkelstraat op een gegeven moment twee personen aan die het, vermoedelijk omdat zij zich ontdekt wisten, het snel op een lopen zetten. De politie ging het tweetal meteen achterna waarbij ze er een, een 19-jarige jongeman uit Amstenrade in de kraag kon vatten. De ander wist te ontkomen. De politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Bleek dat was ingebroken in een winkel aan de Berkelstraat. De politie stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenheid van de verdachte daarbij.