Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 4-12-2002 Mediaberichten 4 december (12.30 uur)

Verdachten van bedrijfsinbraak aangehouden

HORST De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 2 mannen van 29-jaar uit Arnhem aangehouden op verdenking van (poging tot) bedrijfsinbraken. Een getuige zag hoe het tweetal aan een deur rommelde van een supermarkt in het centrum van Horst. Hij belde de politie die de auto met beide mannen wat later aantrof op de toerit van de A73. In de auto vond de politie inbrekersgereedschap. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

Vals geld in Horst

Op vrijdag 29 november arresteerde de politie in Horst twee mannen uit Venlo en Tegelen die verdacht worden van een autodiefstal. Bij hun aanhouding trof de politie enkele tientallen valse biljetten van 50,- aan. Uit onderzoek blijkt dat de mannen zeer waarschijnlijk in de voorafgaande week op meerdere plaatsen in Noord-Limburg met dit soort biljetten hebben betaald. Onder andere in cafetarias en bij een bakker.

Mogelijk hebben de mannen op meer plaatsen met dit vals geld betaald. Daarom vraagt de politie inwoners van de regio Limburg-Noord om na te gaan of zij mogelijk van dit soort biljetten in hun bezit hebben. Het geld is van echt te onderscheiden door zon biljet licht te kantelen. In het hologram zijn dan diverse afbeeldingen door elkaar te zien. Bij een echt biljet zijn steeds wisselende afbeeldingen in het hologram te zien.

De politie van Horst vraagt mensen die valse biljetten in hun bezit hebben, zich te melden. U kunt daarvor bellen met 0900 8844 (lokaal tarief).