Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

04-12-2002

CNV-bond voor behoud premiespaarregeling

De vakgroepen van de CNV BedrijvenBond zullen bij cao-onderhandelingen inzetten op behoud van de premiespaarregeling als de Eerste Kamer akkoord gaat met de afschaffing van het belastingvoordeel voor werkgevers. De bond vreest dat werkgevers door het verdwijnen van het belastingvoordeel op de werkgeverspremie, de regeling - ook in het kader van loonmatiging - op de helling willen zetten.

Vanaf 9 december begint de bond een uitgebreide voorlichtingscampagne over het premiesparen. Reden hiervoor is dat deze premiespaarregelingen niet alleen in het cao-overleg kunnen zijn afgesproken, maar ook met de ondernemingsraad, de personeelsvertegenwoordiging of individuele werknemers. De campagne loopt via de bladen van de bond en via internet. Daarnaast kunnen CNV-leden en CNV-vertegenwoordigers in ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen het gratis telefoonnummer van de bond bellen (0800 - 023 028 2). Ook is het mogelijk via internet te reageren door te mailen aan premiesparen@cnv.net.

Volgens cao-coordinator Jaap Jongejan is het verdwijnen van het belastingvoordeel voor werkgevers geen reden om de regeling aan de kant te zetten. Volgens hem is de premie die de werkgever aan de werknemer uitkeert een deel van het loon, wat niet eenzijdig kan worden ingehouden.

De bond wil verder via reacties van leden uitpluizen in hoeverre werkgevers de premiespaarregeling inderdaad willen afschaffen.

Nadere inlichtingen:

Jaap Jongejan (cao-coordinator)
030-6348348
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030-6348241