Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 4-12-2002
1e persbericht woensdag 4 december



Eindhoven: aanhouding verdachte na aanrijding
De politie heeft woensdagmorgen een 34-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Even voor 07.00 uur kreeg zij een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Aalsterweg, waarbij de getuigen een open verbinding hielden met de meldkamer en zo aanwijzingen konden geven. De patrouille was snel ter plaatse en zag nog net dat de verdachte in een auto probeerde weg te komen. Om dit te voorkomen blokkeerde de patrouille de rijbaan met de auto. De verdachte probeerde echter te ontkomen en reed in op de politieauto, waarna een aanrijding ontstond. Hierbij raakten een politieagente en de verdachte licht gewond. De 34-jarige werd direct aangehouden, maar is eerst naar de Eerste Hulp gebracht. Na behandeling is hij overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Ook de politieagente is overgebracht naar de Eerste Hulp. Zij mocht na behandeling weer huiswaarts keren. Uit het eerste onderzoek is duidelijk geworden dat de man in verband kan worden gebracht met de inbraak in het bedrijf, waarbij een aantal flessen drank zijn weggenomen. Het voertuig waarin hij reed, bleek kort daarvoor gestolen te zijn vanaf de Debussystraat. Verder bleek de man onder invloed gereden te hebben. De politie heeft de zaak verder in onderzoek genomen.

Eindhoven: aanhouding verdachte autodiefstal
De politie heeft dinsdagmiddag een 32-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden op verdenking van autoinbraak. Zij kwam de man op het spoor nadat een onderzoek was ingesteld naar aanleiding van een autoinbraak op een parkeerplaats aan de Michelangelolaan op 1 december jl, waarbij een autoradio is weggenomen. De verdachte is op de Hermanus Boexstraat aangehouden, waarna hij is overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: aanhouding verdachte drugszaak
De politie heeft dinsdagmiddag een 20-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwet. De man werd staande gehouden op de Stationsweg en werd gecontroleerd. Hierbij werd ruim 15 gram harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op een geldbedrag van enkele tientallen euros. De 20-jarige is aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij is ingesloten.

Eindhoven: 23 bekeuringen bij verlichtingscontrole De politie heeft dinsdagavond bij een verlichtingscontrole in Woensel-Noord 23 bekeuringen uigeschreven. Dit gebeurde tussen 18.00 uur en 21.30 uur bij 22 fietsers en 1 bromfietser. Het merendeel werd bekeurd op de Oude Bossche Baan (18). De overige bonnen vielen op de Venetiestraat, de Airbornelaan en de Eindhovenseweg.