Politie Zaanstreek-waterland

15:36 03-DEC-02
loc.: ZAANDAM, CLAUDE MONETSTRAAT
Jongens beroofd
Twee jongens van 13 en14 jaar werden aangesproken door een onbekende jongen. Na een bezoek aan de Dekamarkt in de Westzijde te hebben gebracht liep de jongen weer met hen mee. Na wederom een gesprek met elkaar te hebben gehad moesten de jongens binnen 3 drie seconden de zakken leeg maken. Zoniet, dan zou de jongen hen voor hun kop schieten. De jongen liet daarbij een 'bobbel' in zijn broek zien. Vervolgens gaven de jongens hun portemonnee af waaruit geld werd genomen. Signalement verdachte: leeftijd tussen 15 jaar en 18 jaar, lengte tussen 180 cm en 190 cm, normaal postuur, zwart krullend haar. Hij droeg een donkerblauwe Adidasbroek, een wit shirt, een zwarte kort/halflange jas en donkere schoenen. Getuigen worden verzocht de politie te bellen: 0900-8844. Vermoedelijk in de Rembrandtstraat heeft de verdachte de tijd gevraagd aan een man die in een blauwe auto zat. Deze man wordt ook verzocht zich te melden.


**

15:46 03-DEC-02
loc.: ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM
Controle rood licht
Bij een controle tussen 13.30 uur en 15.20 uur ter hoogte van de kruising met de Albert Heijnweg kregen 11 bestuurders een p.v. terzake negeren rood licht en een bestuurder een p.v. omdat hij zijn gordel niet droeg.


**

17:30 03-DEC-02
loc.: ZAANDAM, GEHELE PLAATS
Controle
Tijdens surveillance in burgerauto in Zaandam-zuid werden tussen 12.00 uur en 17.00 uur diversen voertuigen en bestuurders gecontroleerd. Resultaat:
4 p.v.'s voor het telefoneren tijdens het rijden.

1 p.v. voor "kleven".

1 p.v. voor het niet dragen van de gordel.



**

20:30 03-DEC-02
loc.: PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT
Aanhouding winkeldief
Tijdens controle koopavond (aanpakken van winkeldiefstal) in het centrum van Purmerend, hebben rapp's in burger een winkeldief aangehouden. De verdachte (een 40-jarige man uit Purmerend) bleek een fles drank (Porto Barros) twv ¤ 5,70 bij de Hema weggenomen te hebben. Verdachte overgebracht naar de Waterlandlaan en aldaar ingesloten.


**

21:42 03-DEC-02
loc.: ZAANDAM, KALF
Vernieler aangehouden
Een 40-jarige man uit Zaandam werd aangehouden, nadat hij van een geparkeerde personenauto een buitenspiegel had vernield.


**

23:41 03-DEC-02
loc.: ZAANDAM, DR H G SCHOLTENSTRAAT
Diefstal auto
Kwam een melding van een aan de gang zijnde autodiefstal bij een garagebedrijf. Even later werd gemeld dat er een BMW was weggereden richting het Kalf. Rapp's zagen op de Leegwaterweg tussen de verkeerslichten van het Kalf en het st. Michaelcollege een BMW (groot model terreinwagen) hen tegemoetkomen. Rapp's zijn achter de BMW aangereden die er met hoge snelheid vandoor ging. Voertuig werd aangetroffen aan het einde van de D.Sonoyweg bij het toegangshek van een bedrijf. Voertuig had zichzelf klemgereden in een doodlopend stuk.
Rapp's zagen nog net een verdachte de nabijgelegen sloot overspringen. Achtervolging te voet ingezet door de tuinen van de percelen aldaar. Hondengeleider laten komen en omgeving afgezet en afgezocht. Langs de Leeghwaterweg in een weiland zag een rapp. een man liggen. Hij verdween lopend richting Braakdijk en werd daar aangehouden door een andere rapp. De verdachte, die overigens zijn naam niet gaf en niets wilde verklaren, werd ingesloten. Bij het bedrijf bleek het slot van het toegangshek te zijn vernield.


**

08:00 04-DEC-02
loc.: WORMERVEER, PRINSES IRENE-BRIGADE WG
Rood lichtcontrole
Tussen 08.00 uur en 08.45 uur kregen 9 bestuurders een p.v. terzake het rijden door het rode verkeerslicht.


**

08:06 04-DEC-02
loc.: KATWOUDE, HOOGEDIJK
Controle inrijverbod
Controle tussen 06.00 uur tot 07.30 uur
Van de 40 auto's die passeerden kregen 24 een p.v. terzake negeren van het verbod.


**

Eigenaar saxofoon meldt zich nav uitzending Opsporing Verzocht Op 12 november 2002 werd een 40-jarige Zaandammer aangehouden ter zake het te koop aanbieden van een CD-speler. Tijdens het onderzoek bleek dat hij op 12 november 2002 een fiets had weggenomen. Tevens werd er bij een huiszoeking een saxofoon in een koffer aangetroffen. Een rapp. herkende deze koffer. Hij was op 5 november met de trein naar huis gegaan en had op

het CS te Amsterdam een man op het perron zien fietsen. De man stopte bij een bankje, pakte de koffer en reed er als een haas vandoor. Omdat er aanvankelijk geen aangifte te vinden was bij de Spoorwegpolitie en/of de Amsterdamse politie de zaak voorgelegd aan Opsporing verzocht. Dinsdag jl. was de zaak in de uitzending en er werd onder andere gebeld door een 62- jarige inwoner van Zaandijk, waarvan de saxofoon op het CS was gestolen. De saxofoon is inmiddels terug naar de aangever die er erg blij mee was. De saxofoon heeft een waarde van ongeveer 4000 euro.


**

09:46 04-DEC-02
loc.: ZAANDAM, HOF VAN BLOIS
Auto weg
Tussen 00.15 uur en 08.00 uur werd er een groene BMW 318i met het kenteken LD-SV-43 weggenomen vanaf de openbare weg.


**

10:56 04-DEC-02
loc.: PURMEREND, WHEREDIJK
Invalide man raakt te water
Een 69-jarige man uit Purmerend raakte met zijn invalidenwagen in de berm. Hij was niet in staat te voorkomen dat hij het water inreed. Een bewoonster van de Wheredijk die haar hond uitliet heeft de man uit het water geholpen en eerste hulp verleend. De man werd ter controle overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.


**