Politie Gelderland-Midden

Arnhem, inbrekers houden huis bij woninginbraak Publicatiedatum: 04-12-2002

Een TV, een magnetron, een bakoven en een schemerlamp waren de buit bij een woninginbraak aan de Arnhemse Kamillelaan in de nacht van maandag op dinsdag. Inbrekers braken een deur open aan de achterzijde van de woning en doorzochten het hele pand. Daarbij werd een flinke wanorde gemaakt. Bovendien lieten de daders flinke moddersporen in de woning achter. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de sporen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, auto onder ogen eigenaar gestolen
Publicatiedatum: 04-12-2002

De rode Nissan Pickup van een 22-jarige man uit Swifterband werd dinsdag rond het middaguur onder ogen van de eigenaar gestolen vanaf de IJsseloordweg in Arnhem. De eigenaar was voor zijn werk op een bouwterrein in overleg met een collega, toen deze hem erop wees dat er iemand met zijn auto vandoor ging en wegreed in de richting van het Lange Water. Volgens de eigenaar luidt het signalement van de autodief als volgt: man, blank uiterlijk, leeftijd ongeveer 40 jaar, fors postuur, stoppelbaard en blauwe jas. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem e.o, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 04-12-2002

In het kader van het verhogen van de verkeersveiligheid werden door het verkeershandhavingsteam van de politie dinsdag op een aantal plaatsen in en om Arnhem snelheidscontroles gehouden. Op de Hoenderloseweg in Arnhem controleerde de politie tussen kwart voor acht `s ochtends en half twee `s middags 1050 passerende voertuigen. Daarvan reden er 14 te hard, waarbij een overtreder de kroon spande met 106 km/u. Terplaatse is slechts 80 toegestaan. In Dieren controleerde het verkeershandhavingsteam van de politie op de Arnhemsestraatweg en de Zutphensestraatweg. Tussen kwart voor acht `s ochtends en kwart voor twee `s middags passeerden 7710 voertuigen de radarcontrole op de Arnhemsestraatweg, waarvan er 55 de maximumsnelheid van 80 km/u overschreed. Op de Zutphensestraatweg controleerde de politie tussen drie uur 's middags en kwart over negen ' s avonds. Dit leverde 131 bekeuringen op bij een totaal aantal van 5872 gepasseerde voertuigen.
Tussen half acht `s ochtends en half twee 's middags was het verkeershandhavingsteam paraat op de Wolfhezerweg in Wolfheze. In totaal 2908 voertuigen flitsten de radar voorbij. In 70 gevallen flitste de camera terug.
De hoogst genoteerde snelheid bij een snelheidscontrole op de Middachterallee in De Steeg bedroeg 108 km/u. Hier controleerde het verkeershandhavingsteam tussen kwart over drie 's middags en kwart over negen 's avonds. Van de 2250 gepasseerde voertuigen reden er 34 te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---