Productschap Wijn

Nieuws


Kwaliteitsgarantie voor sherrydrinkers

Op 26 november jl. heeft de Consejo Regulador de las Denominaciones de Origen Jerez y Manzanilla de Raad van Toezicht van de Herkomstbenaming Sherry en Manzanilla besloten om een kwaliteitszegel in te stellen voor sherry's, die minimaal 12 of 15 jaar gerijpt hebben in het solerasysteem. Dit kwaliteitszegel betreft de sherrytypen oloroso, palo cortado, amontillado en pedro ximénez en staat op de achterzijde van de flessen.

Een speciaal proefpanel van onafhankelijke sherryexperts beoordeelt of de wijnen in aanmerking komen voor dit kwaliteitskeurmerk. Doel hiervan de sherryliefhebbers een duidelijke kwaliteitsgarantie te bieden. Bovendien geeft het de producenten de gelegenheid hun sherrywijnen beter te positioneren op de markt.

Sherryflessen met de nieuwe kwaliteitszegels zullen in 2003 in de Nederlandse slijterijen en wijnhandel verkrijgbaar zijn.

Door deze kwaliteitsaanduiding kunnen consumenten voortaan op de fles zien hoe lang de betreffende wijn minimaal gerijpt is. Een logisch vervolg op de weg die anderhalf jaar geleden ingeslagen is, met een kwaliteitszegel voor minimaal 20 jaar oude (VOS, very old sherry) en 30 jaar oude (VORS, very old rare sherry) sherry's.


---

---

---

Voor nadere informatie:

Sherry Instituut van Spanje/ICEX
Burg. Patijnlaan 67
2585 BJ Den Haag
fax 070.345.52.88
tel. 070-363.58.82
e-mail:buzon.oficial@lahaya.ofcomes.mcx.es


Copyright © 1996-2002 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum