Korps: Limburg-Zuid, plaats: Eygelshoven 4-12-2002 Eygelshoven; reeks inbraken (JK-13.40 uur) Woensdag 4 december 2002

Eygelshoven: reeks aan inbraken
Tussen september en begin december hebben 19 inwoners uit Eygelshoven aangifte gedaan van inbraak in hun garage, schuur en/of tuinhuisje. Omtrent de mogelijke daders is bij de politie niets bekend. De inbraken vonden voor het merendeel plaats in de wijken de Baan, Berghof en de Kom.
In september werd vijf, in oktober eveneens vijf en in november acht keer ingebroken. De laatste aangifte dateert van dinsdag 3 december. Eén keer werd gebruik gemaakt van een valse sleutel terwijl tien keer het deurslot geforceerd werd. De overige acht keren konden de inbrekers ongehinderd hun slag slaan omdat de bewoners vergeten waren de deur af te sluiten!
Vaak blijken de inbrekers over de platte daken van garages te klimmen om de deuren te bereiken die toegang geven tot die garages. De buit bestond hoofdzakelijk uit elektrisch- dan wel ander (tuin)gereedschap, hogedrukreinigers en etenswaren uit diepvriezers. Hoe groot het totale schadebedrag is, is niet bekend. De politie is op zoek naar getuigen en wil graag gewaarschuwd worden indien verdachte personen in de buurt gesignaleerd worden. Tel: 0900-8844.