Politie Rotterdam-Rijnmond

Middaguitgave woensdag 4 december 2002

* EERSTE PROJECTONTWIKKELAAR MET POLITIEKEURMERK-ERKENNING

Uniek: projectontwikkelaar Blauwhoed Eurowoningen uit Rotterdam bouwt vanaf januari 2003 alle woningen 'onder' het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Daarmee is Blauwhoed Eurowoningen de eerste projectontwikkelaar in Nederland met keurmerkerkenning. Een stap vooruit naar een veiliger samenleving, want bij woningen die voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, is de kans op een inbraak 95% kleiner. Daarnaast is de kans op vandalisme, vernielingen, autokraken en fietsendiefstal in keurmerkwijken kleiner.

Blauwhoed Eurowoningen BV bevestigt de afspraak om woningen aan de eisen van het keurmerk te laten voldoen in een convenant. De heren Ir. A.J.H. van Breukelen, directeur van Blauwhoed Eurowoningen, J. Nieuwstraten, commissaris van politie, manager dienst Executieve ondersteuning van de politie Rotterdam-Rijnmond en T.J.B. Hesselman van het Beheerinstituut Politiekeurmerk Veilig Wonen, ondertekenen dit convenant tijdens een feestelijke bijeenkomst op 5 december 2002, om 11.00 uur aan de Lichtenauerlaan 80 te Rotterdam. Daarna mag Blauwhoed Eurowoningen BV zich PKVW-bedrijf noemen: erkend Politiekeurmerk Veilig Wonen-bedrijf.

Met dit convenant laten Blauwhoed Eurowoningen, de politie Rotterdam-Rijnmond en het Beheerinstituut Politiekeurmerk Veilig Wonen zien hoe publiekprivate samenwerking in de praktijk werkt. Een samenwerkingsverband dat de gemeente Rotterdam handvatten kan bieden bij het uitvoeren van de kabinetsnota 'Naar een veiliger samenleving'. Hierin staat namelijk dat alle nieuw te bouwen woningen vanaf 2004 aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen moeten voldoen: een taak van gemeente, politie en bedrijfsleven samen.

Bij woningen die Blauwhoed Eurowoningen BV in opdracht van een ander bouwt, raadt het bedrijf het keurmerk nadrukkelijk aan.