Persbericht

Groeiende vraag naar grotere ad-formaten en meer interactiviteit

Webads ondersteunt de ILU - de Expendable Leaderboard

Amsterdam, 4 december 2002 - WebAds ondersteunt binnen haar netwerk van websites nu ook de ILU (Impact Launch Unit of Expandable Leaderboard). Dit in reactie op de groeiende vraag naar grotere advertentie formaten en meer interactiviteit binnen deze online uitingen. De omvang van de ILU, die over de volledige breedte van de webpagina (maximaal 728x210) uitschuift, biedt de adverteerder van alle beschikbare formats de meeste ruimte om zijn boodschap impactvol te communiceren. Sony zet als eerste adverteerder de Expendable Leaderboard in; rond de introductiecampagne van de Clié Gear. De mediaplanning is in handen van Mediaedge:cia.

Tjeerd Kooij, managing partner WebAds: "Aangezien de ILU de optie biedt om alle informatie in één format te gieten, hoeft de ontvanger van de boodschap de website niet meer te verlaten. De noodzaak van doorklikken voor de consument wordt hiermee aanzienlijk verminderd en uiteraard zorgt het grotere formaat voor extra zichtbaarheid. Aangezien de ILU de inhoud van de website naar beneden schuift, is deze advertentie-uiting selectief inzetbaar."

Aan het einde van de campagne (10 december 2002) zullen de resultaten van de ILU-campagne worden geëvalueerd. Daarna meldt WebAds of de nieuwe online advertentie-uiting substantieel betere resultaten biedt ten opzichte van reeds bestaande formats. Een voorbeeld van de ILU is te zien op www.webads.nl/gallery.

WebAds

WebAds is het eerste Nederlandse advertentienetwerk voor online advertising. Het bedrijf werd in 1997 gestart door Xavier Schijffelen, Michel Burgerhof en Tjeerd Kooij en geldt als eerste en enige onafhankelijke Internet Advertising Network van ons land. WebAds voorziet klanten van de laatste mogelijkheden op het gebied van web-, e-mail-, en wireless advertising. Het klantenportfolio omvat onder meer de sites Emerce, Autoweek, Studenten.net, HotSMS, Zdnet.nl, Schiphol.nl, Tweakersnet en Elmarreizen.nl. Alsmede grote mediabureaus als Mdigital, Mediacontacts, OMD en Kobalt. Partners van WebAds zijn onder meer Beweb, Engage en Iparix. Behalve Amsterdam telt WebAds een vestiging in Rome.

Baxter Public Relations
Burg. Stramanweg 102m
1101 AA Amsterdam Z.O.
Tel: 0031 (0) 20 311 8600
Fax 0031 (0) 20 311 8601
www.baxterpr.nl