Athlon Groep

Athlon krijgt hogere "outlook" van S&P

Hoofddorp, 4 december 2002

Standard & Poor's Ratings Services (S&P) heeft de outlook voor Athlon Groep (autoleasing en autoschadeherstel) verhoogd van negatief naar stabiel. In een toelichting meldt S&P dat de uitvoering van de eerder aangekondigde strategische heroriëntatie hiertoe aanleiding geeft. Tevens meldt het ratingsinstituut dat de BBB- (lange termijn) en de A-3 (korte termijn) ratings voor Athlon herbevestigd zijn.

S&P ziet voor Athlon, "als full service leaseaanbieder, aantrekkelijke groeimogelijkheden in Europa". Zij is vooralsnog terughoudend met het uitbrengen van hogere beoordeling van Athlon omdat zij aarzelend is over de autosector in het algemeen. De recente herstructureringmaatregelen van Athlon worden door S&P positief gewaardeerd. Het ratingsinstituut schat in dat "deze weliswaar op de korte termijn een drukkend effect kunnen hebben op de winst van het bedrijf, maar dat hiermee het fundament gelegd is voor goede resultaten in de toekomst".

S&P stelt vast dat "gedurende de laatste 12 maanden de solvabiliteit is verbeterd van 9,5% tot 10,4% voor de Groep en van 8% tot 9,6% voor alleen de lease activiteiten". Tevens constateert het ratingsinstituut dat "Athlon's financieringsbasis de laatste maanden verbeterd is, mede dankzij het recent afgesloten syndicated loan programma".

De stabiele outlook weerspiegelt de verwachting van S&P dat "Athlon de aangekondigde plannen om de winstgevendheid te herstellen, waar zal maken".

Het integrale persbericht van S&P is te lezen op www.athlon.nl.

Voor nadere informatie:
Athlon Groep N.V.
mr. J.E. Demper, secretaris Raad van Bestuur
Telefoon: 023 56 15 105, E-mail: info@athlon.nl
Tot Athlon Groep behoren:
Autoleasing: Autop Deutschland (D), AutopLease(F), AV Leasing (D), Hiltermann Lease Service (NL), Interleasing Belgium, Interleasing Nederland, InterleasingLuxembourg, Multifleet(F, 51%), Unilease (NL/B, 50%), Wagenplan (NL, 50%) Autoverhuur: AT*RENT Automotive (NL), CC Raule (D), Interleasing Rent (B), Autop Rent (F), SDL (F) Autoschadeherstel: CARe Schadeservice (NL, 47 vestigingen; B, 4 vestigingen) Website: www.athlon.nl