Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-12-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 14.45 u) Woensdag, 4 december 2002

District Sittard

Sittard; inbraak
Afgelopen dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Walramstraat in Sittard. Het is nog niet duidelijk hoe de inbrekers de woning zijn binnengedrongen, maar niet uitgesloten is dat de inbrekers via de voordeur de woning zijn binnengedrongen. Gestolen werden sieraden en geld (enkele honderden Euros). Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Beek; aangehouden
Afgelopen dinsdagmiddag kreeg de politie een melding van NS-personeel van een lastige treinreiziger die NS-personeel bedreigde / bedreigingen uitte. De politie die terplaatse ging trof er in een ruimte in het NS-station, alwaar het personeel de lastige klant in afwachting van de komst van de politie ophield, een 15-jarige jongen uit Elsloo aan. De jonge verdachte werd aangehouden waartegen hij zich verzetten en op een gegeven moment ook in de richting van de politie-agenten schopte. De politie maakte daarop gebruik van pepperspray, waarna de verdachte zonder verdere problemen, voor nader onderzoek naar het gebeurde, kon worden overgebracht naar het politiebureau. Overigens heeft de politie ook nog een andere jongen, een 17-jarige jongen uit Beek aangehouden. Die bemoeide zich met het politie-optreden waarbij de politie hem sommeerde zich te verwijderen. Dat deed hij ook, echter daarbij uitte hij beledigingen in de richting van de politie-agenten. Die hielden hem terzake daarvan dan ook meteen aan en brachten ook deze verdachte over naar het politiebureau.

Spaubeek; inbraak
Inbrekers hebben afgelopen dinsdagmiddag of dinsdagavond bij een inbraak in een woning aan de Looiwinkelstraat in Spaubeek ondermeer sieraden en een videocamera buit gemaakt. De inbrekers zijn de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben die gedeeltelijk doorzocht. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.