Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

04-12-2002
Bestemmingsplannen
Vastgesteld: De Nieuweling, wijziging goot- en bouwhoogte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken hierbij bekend, dat met ingang van 5 december 2002 in het gemeentehuis, bij de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, voor iedereen gedurende vier weken ter inzage ligt het overeenkomstig het ontwerp vastgestelde bestemmingsplan 'De Nieuweling, wijziging goot- en bouwhoogte'.

Het betreft een planwijziging als bedoeld in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De bevoegdheid het plan te wijziging vloeit voort uit artikel 22 van het geldende bestemmingsplan 'De Nieuweling, herziening ex artikel 30 WRO'. In artikel 22 van de planvoorschriften is bepaald dat burgemeester en wethouders bevoegd zijn de in het plan voorgeschreven maatvoeringen van bouwwerken met ten hoogste 10% te wijzigen.

De planwijziging vloeit voort uit de mogelijke inwerkingtreding van het nieuwe Bouwbesluit per 1 januari 2003. Omdat in De Nieuweling, fase 2, geadviseerd is nieuwe woningen te bouwen volgens het nieuwe Bouwbesluit, is een verruiming van de geldende goot- en bouwhoogte wenselijk.
De planwijziging heeft enkel betrekking op het woongebied gelegen tussen de Bingerdenallee en de Wildenborchallee in de Nieuweling. Voor de woningen aan deze straten of in andere delen van de Nieuweling geldt reeds een ruimere goot- en bouwhoogte. Op grond van artikel 4 van de geldende planvoorschriften is in het aangeduide woongebied een goot- en bouwhoogte van de woning toegestaan van 6 meter respectievelijk 9 meter. Na planwijziging zal een goot- en bouwhoogte zijn toegestaan van 6,30 meter respectievelijk 9,90 meter.

Iedereen kan gedurende bovengenoemde termijn, dus uiterlijk tot en met
1 januari 2003, schriftelijk een beroepschrift indienen tegen het bestemmingsplan. Het beroepschrift en eventueel het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.
Aan de indiening van een beroepschrift zowel als aan een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

De afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken is gevestigd in het gemeentehuis, Kastanjelaan 3 te Duiven en iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Voor inzage in de stukken buiten de openingstijden of buiten de werkuren kan desgevraagd een afspraak worden gemaakt.