Dienstenbond CNV

Sociaal plan The Greenery
04-12-2002

In Bleiswijk en Barendrecht zijn ledenvergaderingen gehouden. Naar aanleiding van de uitkomsten daarvan hebben zijn de bezwaren van de CNV-leden over het Sociaal Plan Greenforce overgebracht aan de werkgever.

De kern van de bezwaren is de manier waarop 'boventalligheid' behandeld zal worden, dat wil zeggen op welke gronden voor ontslag zal worden geselecteerd. De werkgever geeft in elk geval aan het voortrekken van bepaalde groepen werknemers niet te tolereren en dat is goed winst.

Ook de begeleidingscommissie en de ondernemingsraad houden zeer kritisch toezicht op een correct verloop van organisatie-aanpassingen. De hardheidsclausule biedt individueel uiteraard ook mogelijkheden. De werkgever verzoekt ons ten slotte om u te adviseren alsnog akkoord te gaan.

Hoe nu verder?
Wij hebben het sociaal plan enige maanden geleden aan de leden voorgelegd. Een meerderheid heeft dit plan toen afgewezen. Dit is bevestigd tijdens de ledenvergaderingen.

De werkgever geeft in zijn brief duidelijk aan dat indien er geen sociaal plan komt, wat hij zeer zou betreuren, dat er dan ook geen sprake zal zijn van begeleiding, aanvulling op eventueel lager salaris bij ontslag of wat dan ook. Slechts de weg naar de kantonrechter blijft dan over. In een tijd waarbij de werkloosheid begint op te lopen is dat een moeilijke beslissing.

CNV Dienstenbond geeft het woord nu aan de leden. Leden zijn in de gelegenheid gesteld hun stem uit te brengen over het al dan niet accepteren van het plan. Na 10 december a.s. zal meer bekend worden over de uitslag.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de bestuurders, Karin Baelemans (Eindhoven) en Richard Leloux (Hoofddorp).