Dienstenbond CNV

Werkdruk Lidl neemt toe
04-12-2002

Lidl Nederland is een groeiende organisatie, die streeft naar goede werksfeer en naleving van afspraken zoals vastgelegd in de CAO. De groei kan echter de nodige extra werkdruk met zich meebrengen. De CNV Dienstenbond ontving hier meerdere klachten over, en zocht daarom contact met de directie.

De toename van de werkdruk hangt samen met de uitbreiding door overname van Basismarktpanden en personeel, en met vermeerdering van de omzet in het algemeen. Niettemin hecht Lidl er aan dat werknemers zich goed voelen bij het bedrijf. De directie heeft helder aangegeven dat de CAO VGL strikt nageleefd wordt binnen Lidl, waarbij het zeker niet de bedoeling is dat werknemers structureel overwerken.

De CNV Dienstenbond kan zich hier uiteraard prima in vinden. Deze constatering biedt echter geen garanties tegen werkdruk of andere vervelende situaties. Mochten zich klachten voordoen, dan wordt u uitgenodigd die intern aan de orde te stellen. Als u geen bevredigend antwoord ontvangt, dan staat het u vrij om dat ons te melden. Afgesproken is dat de CNV Dienstenbond vervolgens rechtstreeks contact kan opnemen met de directie.