Gemeente Smallingerland

Kunstprojecten over Drachten op internet (04-12-2002)

In de komende 6 weken zijn op verschillende locaties twee kunstprojecten te zien. Niet tastbaar in de openbare ruimte maar op internet. Inwoners en bezoekers van Smallingerland kunnen zelf actief bijdragen. Het gaat niet om een letterlijk beeld dat wordt gevormd maar het beeld dat inwoners en passanten over Drachten oproepen. Alles dus te vinden op internet: de virtuele openbare ruimte van de toekomst.

Gabriëlle Marks en Eva Knutz hebben een informatie-installatie gemaakt die langs verschillende locaties in Drachten reist, te beginnen bij de bibliotheek. Bezoekers kunnen hun mening over Drachten invoeren en later teruglezen op www.vhdg.nl/vlek

Robin van 't Haar heeft al dagen onder het carillon staan fotograferen en filmen. Via www.vdhg.nl/carillon wordt zijn project zichtbaar. Ook op deze site kunnen bezoekers van de site zelf invloed uitoefenen op het beeld dat van Drachten aan het ontstaan is.

NB: de links in dit bericht zijn niet klikbaar. Ze staan wel vermeld onder de lijst 'links' op deze site en dan onder de 'K' van Kunstprojecten.