Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

Overheid.nl Monitor: Wassenaar beste gemeentelijke website 04-12-2002

De vernieuwde Overheid.nl Monitor wijst de gemeente Wassenaar aan als eigenaar van de beste gemeentelijke website. Bij de waterschappen wint het Hoogheemraadschap Rijnland, bij de Ministeries Financiën, en bij de Provincies is Noord-Brabant de beste.
Programmabureau Advies Overheid.nl, onderdeel van de organisatie voor overheid en ICT ICTU, heeft in oktober haar jaarlijkse onderzoek Kwaliteitsmonitor Overheidswebsites uitgevoerd. Deelresultaten en ranglijsten zijn te zien in de Overheid.nl Monitor op www.advies.overheid.nl. Het integrale onderzoek wordt gepresenteerd bij de webwijzer Award Conferentie op 30 januari 2003 in de Meervaart te Amsterdam.
Wassenaar scoort het hoogst van alle gemeentelijke websites. De website is overzichtelijk en erg volledig, bevat veel bestuurlijke en dienstverlenende informatie, maar biedt vooral veel ruimte voor interactie. Andere toppers zijn de gemeenten Dordrecht en Arcen & Velden, en naast de hoogst scorende provincie Noord-Brabant, de provincies Utrecht en Friesland. Bij de ministeries scoren Justitie en Sociale Zaken het beste en bij de waterschappen gaat de hoogste score naar Waterschap Vallei en Eemn en Hoogheemraadschap Rijnland. De Overheid.nl Monitor heeft zich het afgelopen jaar gemanifesteerd als interactief instrument waarmee de overheidsorganisaties (i.c. de webbeheerders) zelf de eigen web-ontwikkelingen kenbaar en zichtbaar kunnen maken aan de collegas in het land. De ranglijsten zijn dan ook dagelijks in beweging. Advies Overheid.nl voert eindredactie uit op de dagelijks aangeleverde mutatie-voorstellen.
In oktober zijn alle websites in het kader van het jaarlijkse onderzoek Kwaliteitmonitor Overheidswebsites opnieuw onderzocht. De resultaten van dit integrale onderzoek worden op 30 januari door Minister Remkes gepresenteerd bij de Webwijzer Award Conferentie. Vanaf vandaag is een deel van deze actuele gegevens beschikbaar in de Overheid.nl Monitor. De Overheid.nl Monitor is volledig transparant: biedt voor alle websites inzicht in de aspecten waarop gescoord is en de samenstelling van de ranglijsten.
De Overheid.nl Monitor beoordeelt websites vanuit vijf verschillende themas: gebruikersvriendelijkheid, algemene informatie, bestuurlijke informatie, dienstverlening en participatie.