Nieuwsbericht

woensdag, 4 december 2002, 15.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Bromfietscontrole
Alkmaar, dinsdag 3 december 2002.
Dinsdagmiddag tussen 13.00 en 16.15 uur werd een grote bromfietscontrole gehouden op verschillende plaatsen in Alkmaar Noord. Tijdens deze controle bleek dat 21 bromfietsen een te hoge constructie snelheid hadden. Twee bestuurders droegen geen helm en twee bestuurders bleken niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Tot slot werden twee bromfietsers bekeurd omdat zij met hun bromfiets over een fietspad reden.

Man aangehouden na plegen van mishandeling en vernieling Castricum, dinsdag 3 december 2002.
Dinsdagavond werd een 27-jarige man uit Tilburg aangehouden in een horecabedrijf aan de Dorpsstraat. Kort daarvoor had hij woorden gehad met een aantal andere cafébezoekers waarbij de verdachte iemand had mishandeld. Toen de politie ter plaatse kwam reed de verdachte weg in zijn auto. Korte tijd later kwam hij weer terug in het café. Nu kon hij wel worden aangehouden. Tijdens zijn aanhouding en overbrenging naar de politieauto pleegde de man vernielingen aan een bromfiets en de politiewagen. De man is overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Daar bleek dat de hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies 505 ug.l. Dat is ruim tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man mishandeld
Heerhugowaard, dinsdag 3 december 2002.
Dinsdagavond werd een 26-jarige man uit Heerhugowaard mishandeld door vier jongens. Dit gebeurde op het parkeerterrein van de sportvelden aan de Else van de Banlaan. Het slachtoffer liep over het parkeerterrein toen een personenauto met hoge snelheid op hem toe kwam rijden en vlak voor hem stopte. Toen het slachtoffer de bestuurder aansprak op zijn rijgedrag ging deze laatste volledig door het lint. Er ontstond een handgemeen tussen de bestuurder en het slachtoffer. Plotseling verschenen een meisje en drie jongens ten tonele. Met z'n allen sloegen zij op het slachtoffer in. Eén van de jongens dreigde het slachtoffer met een hamer te slaan. Deze wist te ontkomen en vluchtte de kantine van de sportvereniging in. Zijn belagers verdwenen in de eerder genoemde auto. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de daders.

Dronken autobestuurder moet rijbewijs in leveren. Broek op Langedijk, woensdag 4 december 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 33-jarige man uit Broek op Langedijk aangehouden op de Lepelaar. De man reed daar met zijn auto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 740 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Gezien het hoge alcoholgebruik werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Kleding uit winkel gestolen.
Heerhugowaard, woensdag 4 december 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een inbraak gepleegd in een winkel aan de Raadhuisstraat. Getuigen zagen dat een onbekende man met zijn auto een deel van de ingang van de winkel vernielde en een hoeveelheid kleding uit de winkel haalde. Vervolgens stapte de man weer in zijn auto en verdween. De dader is vermoedelijk een blanke man van ongeveer 30 jaar. Hij droeg een zwarte muts en een rode jas. De man verplaatste zich in een grijze Opel Kadett. Hoeveel goederen en wat er precies is weggenomen kon de eigenaar nog niet aangeven. De schade aan het winkelbedrijf is aanzienlijk.
Inbraak kantoorpand
Castricum, woensdag 4 december 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een kantoorpand aan de Burg. Mooijstraat. Men kwam in het bedrijf door forceren van een deur. Vanuit het pand werden onder anderen een digitale camera en een onbekende hoeveelheid geld weggenomen.

NOORDKOP

Snelheidscontroles
Winkel / Middenmeer, dinsdag 3 december 2002.
Dinsdag werden op de Provincialeweg in Winkel en de Alkmaarseweg in Middenmeer snelheidscontroles gehouden. Hierbij werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 100 / 80 km/u
Aantal passanten: 550 / 290
Aantal overtredingen: 4 / 12
Hoogst gemeten snelheid: 114 / 105 km/u

Veroorzaker aanrijding onder invloed van alcohol Den Helder, dinsdag 3 december 2002.
Dinsdagmiddag omstreeks 17.30 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Van Foreestweg. De bestuurder van een personenauto, een 69-jarige man uit Den Helder, reed met zijn auto over genoemd weg. Door onbekende oorzaak botste tegen een paal van een middengeleider. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. De man blies 550 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Rijden zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol Oudesluis, dinsdag 3 december 2002.
Dinsdagavond werd een 35-jarige inwoner van Den Helder aangehouden op de Noorderweg. Het rijgedrag van de man viel surveillerende agenten op. De man overschreed de ter plaatse geldende maximumsnelheid met 48 km/u. Na staandehouding roken de agenten dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 440 ug/l. Dat is tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Toen de agenten de bestuurder om inzage van het rijbewijs vroegen bleek dat de man ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor de verschillend door hem gepleegde overtredingen.

Geparkeerde auto en lichtmast vernield na aanrijding. Den Helder, woensdag 4 december 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag vond een aanrijding plaats op de Kievitstraat. De bestuurster van een personenauto, een 28-jarige vrouw uit Den Helder, reed over genoemde straat. Door tot nu toe onbekende oorzaak botste zij tegen twee geparkeerde auto's en tegen een lichtmast. Na de aanrijding reed zij door en meldde zich later in de nacht bij de politie. De twee geparkeerde auto's en de lichtmast raakten zwaar beschadigd.

Verlichtingscontrole
Den Helder, woensdag 4 december 2002.
Woensdagmorgen tussen 07.00 en 08.00 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op het Liniepad. Tijdens deze controle werden 23 bestuurders van fietsen en bromfietsen bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden. Acht bestuurders van bromfietsen werden bekeurd omdat zij over een fietspad reden en twee bromfietsen werden uit het verkeer genomen voor een technisch onderzoek.

Vuurwapens in beslag genomen
Den Helder, woensdag 4 december 2002.
Gistermorgen zijn er 2 mannen uit Den Helder aangehouden omdat zij in het bezit waren van vuurwapens. Uit recherche-onderzoek kwam het vermoeden dat de mannen, respectievelijk 34 en 38 jaar oud, over wapens beschikten. Op 2 adressen in De Schooten werd huiszoeking verricht waarbij de mannen werden aangehouden. In beide woningen werden in totaal 6 vuurwapens aangetroffen. Het ging hierbij om vijf gasalarmpistolen en een revolver. De wapens zijn in beslag genomen. De mannen zijn gistermiddag laat na verhoor heengezonden.

Dode man aangetroffen
Den Helder, dinsdag 3 december 2002.
Omstreeks 15.00 uur trof de politie op een volkstuinencomplex aan de Texelstroomlaan, het dode lichaam aan van een 38-jarige man oorspronkelijk afkomstig uit de omgeving van Den Haag. Deze man leidde sinds kort een zwervend bestaan en werd in een tuinhuisje aangetroffen door een kennis die de politie belde. Onderzoek door een gemeente-arts wees uit dat het slachtoffer vermoedelijk door een overdosis aan harddrugs in de ochtend om het leven is gekomen. Een misdrijf wordt door de politie uitgesloten.

Verdachte huiselijk geweld aangehouden
Den Helder, woensdag 4 december 2002.
Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie vanuit een woning aan het Koggeschip de melding dat de 23-jarige bewoonster van het perceel was gestoken met een bistromes door haar 36-jarige ex-vriend uit Den Helder. Na dit incident was de verdachte gevlucht in zijn personenauto. De politie trof de bewoonster ter plaatse aan. Zij had een snijwond op haar voorhoofd en was tevens in haar borst gebeten. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden. Het signalement van de verdachte en zijn auto werd regionaal door de politiemeldkamer verspreid. Een agent in Heerhugowaard signaleerde omstreeks 12.00 uur de verdachte waarna deze kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau in Den Helder waar hij in verband met het onderzoek werd ingesloten. De vrouw mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Wognum/Hensbroek, dinsdag 3 december 2002.
Dinsdagochtend werd een snelheidscontrole gehouden langs de Hoornseweg in Wognum en de Dorpsweg in Hensbroek. Tijdens de controle zijn er 19 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.

Buschauffeur overvallen.
Medemblik, dinsdag 3 december 2002.
Dinsdagavond werd een buschauffeur van een lijnbus aangetroffen naast zijn voertuig op de Dam. De man is vermoedelijk met een steen op het hoofd geslagen op het moment dat hij de bus wilde afsluiten. Het slachtoffer wist zich niet ter herinneren. Wel bleken de tas en portemonnee van de chauffeur en een geldlade te zijn verdwenen. Deze werden verderop in de bossages aangetroffen. Een deel van het geld bleek te zijn verdwenen. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn maar mocht daarna naar huis. Eventuele getuigen van deze overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Medemblik, telefoon 0900-8844.

Rijden onder invloed van alcohol
Wervershoof, woensdag 4 december 2002.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 39-jarige bestuurder van een personenauto uit Andijk aangehouden op de Europasingel. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. De man blies 245 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane waarde van 220 ug/l. Lutjebroek, woensdag 4 december 2002.
In dezelfde nacht werd een 42-jarige inwoner van Enkhuizen aangehouden op de Weed. De man reed daar met zijn auto terwijl ook hij alcohol had genuttigd. Deze bestuurder blies 505 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Motorrijder gewond na ongeval
Venhuizen, woensdag 4 december 2002.
Woensdagmorgen omstreeks 07.50 uur raakte een 32-jarige motorrijder uit Venhuizen gewond bij een ongeval. De man reed over de Hout toen hij geen voorrang kreeg van de bestuurder van een personenauto, een 50-jarige inwoner van Andijk, die linksaf sloeg. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte de motorrijder gewond aan zijn borst. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn en daar opgenomen.