Ingezonden persbericht

D-Link sluit distributieovereenkomst met Tech Data Benelux

Rotterdam, 4 december 2002 - D-Link, leverancier van innovatieve netwerkoplossingen, en Tech Data Benelux hebben een distributieovereenkomst gesloten. Tech Data gaat de hoogwaardige netwerkproducten van D-Link distribueren aan een breed bestand van resellers in België, Nederland en Luxemburg. De netwerkoplossingen van D-Link variëren van draadloze LAN's (22 Mbit) tot Gigabit/Fast Ethernet Switches tot ADSL-modems. Deze oplossingen worden gekenmerkt door betrouwbaarheid en eenvoudig beheer, in combinatie met optimaal gebruiksgemak en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

"Wij zijn continu bezig ons uitgebreide productaanbod verder uit te breiden. Zo bieden we onze klanten de netwerkoplossingen die hun zakelijke ambities ondersteunen", zegt Marcel Visser, General Manager van D-Link Benelux. "Tech Data Benelux is voor ons een juiste partner omdat dit bedrijf beschikt over grote expertise op het vlak van de distributie van netwerkoplossingen. Bovendien heeft de Tech Data-organisatie een waardevol reseller-netwerk in de Benelux."

Met de toevoeging van Tech Data als meest recente distributeur van D-Link in de Benelux, heeft Visser zijn visie op het hernieuwde channelbeleid kracht bijgezet. Volume, focus, de relatie en de gezamenlijke toekomstvisie vormden de basis van deze keuze. Visser heeft zich als belangrijke taak gesteld de gehele Benelux-structuur van D-Link om te vormen tot een servicegerichte organisatie. Met behulp van value added partijen met een high end-portfolio en een gezamenlijk gedefinieerde marktaanpak wordt getracht prijserosie tegen te gaan. Op deze manier wordt de focus gericht op waar het werkelijk om gaat: een juiste prijs-kwaliteit-verhouding.

Wim Heupers, Tech Data Networking Business Unit Manager, zegt over deze overeenkomst: "Op het gebied van kwaliteit staat D-Link bekend als één van de betere merken. Het huidige, uitgebalanceerde switches-, wireless ethernet- en broadband-productportfolio onderstreept dit. Door de snelle ontwikkelingen in deze segmenten is
D-Link de enige leverancier die door eigen ontwikkeling en productie het tempo van de markt kan volgen. Reden genoeg voor Tech Data om hierop in te spelen. Daarmee bieden wij onze klanten als eerste de nieuwste producten."

Over Tech Data
Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS: TECD), opgericht in 1974, is een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van IT-producten, logistiek management en andere diensten met een toegevoegde waarde. Het bedrijf (117de in de Fortune 500) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat pre-sale en post-sale training en technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten alsmede een volledige reeks bekroonde oplossingen op het gebied van e-business. Het verkoopcijfer van het bedrijf over het afgelopen fiscaal jaar, dat eindigde op 31 januari 2002, bedroeg 17,2 miljard dollar.

Ingezonden persbericht