Actueel

Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum: een kenniscentrum nieuwe stijl

Bron: Raad voor de rechtspraak 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 4-12-2002

Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum - het kenniscentrum van het ministerie van Justitie - heeft een proces van vernieuwing en verbetering in gang gezet dat heeft geresulteerd in een splinternieuwe beleidsstrategie. Het WODC wil een toonaangevend, wetenschappelijk kenniscentrum zijn voor het brede veld van Justitie.

Wat is er veranderd?
De nieuwe strategie heeft geleid tot een aantal organisatorische aanpassingen. Er zijn maatregelen genomen om in de toekomst de klantrelatie met het departement te optimaliseren, bijvoorbeeld door het invoeren van account-management. Daarnaast zijn de eerste stappen gezet om meer vorm te geven aan de rol die het WODC speelt in de wetenschappelijke wereld en besteedt de organisatie meer aandacht aan de presentatie van haar producten en diensten.

Wie zijn de klanten?
Het WODC heeft twee soorten klantengroepen. Enerzijds zijn daar de beleidsambtenaren, leidinggevenden, uitvoerende diensten en de leden van de rechterlijke macht. Onderzoekers, politici, juridische beroepsbeoefenaren, docenten en studenten van universiteiten en hogescholen zijn anderzijds de externe klanten.

Wat gaan de klanten merken?
De accountmanagers zorgen voor soepele contacten met de beleidsdirecties waar het gaat om de programmering van het onderzoek en fungeren als sparringpartner bij adviestrajecten. Het WODC gaat een aantal activiteiten ondernemen om de relatie met de klanten te verbeteren en uit te bouwen. Het actiever en systematischer uitdragen van WODC-kennis staat daarbij centraal: openbare lezingen, presentaties op symposia, publicaties in Nederlandse en internationale wetenschappelijke tijdschriften, het organiseren van lezingen, congressen, expert meetings et cetera. Het WODC zal tevens een inhoudelijke inbreng leveren aan de nieuwe internetomgeving van Justitie (www. justitie.nl). Daarnaast beschikt het WODC over zijn eigen website (www. wodc.nl), die toegang biedt tot de bibliotheek en het documentatiecentrum.

Voor inlichtingen mail: wodc-informatiedesk @ minjus.nl