Politie Amsterdam-Amstelland

Verdacht object Utrecht
11.00 uur. Vanmorgen is bij de Ikea-vestiging in Utrecht een verdacht object aangetroffen. Het object is in beslag genomen en wordt onderzocht door leden van het Explosieven Opruimingscommando (EOC). De zoekactie werd uitgevoerd omdat er sterke aanwijzingen waren dat zich in een van de vestigingen van IKEA een explosief zou bevinden. Alle vestigingen blijven vooralsnog gesloten. Er zijn geen aanwijzingen van een terroristische actie.

Verdacht object Duiven
15.00 uur. Vanmiddag is bij de Ikea-vestiging in Duiven een verdacht object aangetroffen. Het object zal nader worden onderzocht door leden van het Explosieven Opruimingscommando (EOC). De politie heeft de omgeving in de directe omgeving van het Ikea-terrein afgesloten. De zoekactie in de vestiging maakt deel uit van een onderzoek in alle tien Ikea-vestigingen in Nederland.
Preventief fouilleren
27-11-2002. Vanaf 20 november mag de politie ook in Amsterdam gebruik maken van preventief fouilleren om wapenbezit en -gebruik tegen te gaan. Maar wat betekent dat nu precies voor u? Wij hebben voor u een korte samenvatting gemaakt over het hoe, wat en waarom van preventief fouilleren.
Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.


---

Onderkoelde inbreker
3-12-2002. Rond halfvier vannacht kwam bij de politie een melding binnen dat er door twee mannen ingebroken werd op een boot. Agenten konden op aanwijzing van een oplettende getuige één van de verdachten (een 17-jarige jongen) aanhouden. De tweede verdachte rende bij het zien van politiemensen weg en sprong vervolgens aan het einde van de Houtmankade in het water. Herhaaldelijk trachtten de agenten de man uit het water te praten. Hij weigerde eruit te komen en zwom steeds verder. Hierop werd de hulp van een duikploeg van de brandweer ingeroepen. Even later werd de inbreker door de duikers uit het water gehaald. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen.


---


Poging overval winkel

2-12-2002. Zaterdagochtend hebben twee mannen geprobeerd een winkel aan het Delflandplein te overvallen. Daarbij ontstond een worsteling met één van de medewerksters. Zij wist uiteindelijk te ontkomen, waarop de rovers er zonder buit vandoor gingen. Uw hulp hard nodig
21-11-2002. Ook deze week heeft de politie Amsterdam-Amstelland weer een aantal zaken waar we uw hulp goed bij kunnen gebruiken. Tips diefstal pas
19-11-2002. We krijgen regelmatig vragen via deze site over misbruik van pinpassen. Daarom op een rijtje de belangrijkste punten waarop u kunt letten:
Opbergen
Berg uw pinpas goed op als u op stap gaat. Bewaar de pinpas zo dicht mogelijk op uw lichaam, het liefste in een binnenzak. Dieven hebben namelijk in een onbewaakt ogenblik zo uw schouder- of rugtas open. Laat ook nooit uw pinpas achter in bijvoorbeeld uw auto. Geheime pincode
Hou uw pincode altijd geheim. Bewaar de code dus niet op een papiertje in uw portemonnee. Wees erop verdacht dat kwaadwillende types allerlei trucjes hebben om achter uw pincode te komen: stiekem meekijken, u "helpen" bij het pinnen, of sleutelen aan het pinapparaat. Voelt u zich onzeker omdat er "hulpvaardige" types (zowel mannen als vrouwen!) rondhangen bij het pinapparaat of omdat het lijkt alsof er met de automaat geknoeid is, pin dan niet en geef het door aan bank en politie. Toets in geen geval zonder reden meerdere malen uw pincode in. Als uw pas niet meer uit de automaat komt, kijk dan of er een extra insteekgleuf is aangebracht. Die kunt u mogelijk zelf losmaken, waardoor uw pas weer naar buiten komt.
Toch gestolen
Ondanks al uw maatregelen, is uw pas helaas toch gestolen... bel dan voor de postbank: 0582-126000 en voor de banken: 0800-0313 om uw pas meteen te laten blokkeren en doe aangifte bij de politie.