ECOFYS


Persbericht 4 december 2002

Econcern verstevigt haar positie op de Spaanse markt

Econcern, de holding van Ecofys, Econergy, Ecostream en Ecoventures heeft overeenstemming bereikt met het management van Ecoserveis betreffende de overname van het Spaanse bedrijf door Econcern. Op deze manier versterkt Econcern haar positie op de Spaanse markt op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Sinds 26 november 2002 maakt Ecoserveis onderdeel uit van Ecofys S.L. in Barcelona.

Ad van Wijk, CEO Econcern: 'In Spanje wijdt Ecofys zich aan het ontwikkelen van zonne-energie projecten, het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen en levert Ecofys oplossingen voor duurzame industriegebieden. Aanvangskosten van deze projecten zijn laag dankzij de integrale aanpak van Ecofys waarbij technologische, financiële en organisatorische kennis wordt gecombineerd.' Op korte termijn verwacht Ecofys S.L. een aanzienlijke groei door de gunstige ontwikkeling voor energiebesparing en duurzame energie in Spanje.

Met deze overeenkomst zal de kennis van de Ecoserveis experts toegevoegd worden aan de uitgebreide expertise van de Econcern groep in het algemeen en Ecofys consultancy in het bijzonder. Ecoserveis zal blijven bestaan, met name voor het afronden van Europese projecten.

Econcern
Econcern (www.e-concern.com) is de groep die Ecofys, Econergy, Ecostream en Ecoventures verenigt. Deze Europese bedrijven hebben de missie 'een duurzame energievoorziening voor iedereen'. Econcern specialiseert zich in het leveren van kennisintensieve diensten, producten en projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Dit wordt bereikt door het toepassen van de kennis en ervaring van meer dan 200 professionals in zes Europese landen. Econcern maakt een sterke groei door. In 2002 zal een omzet van 17 miljoen Euro worden gerealiseerd, een toename van 25 procent in vergelijking met 2000. De ambitie is om een vooraanstaand, innovatief Europees bedrijf te zijn in de nog jonge, maar snel groeiende markt van duurzame energie.

Ecoserveis is opgericht in 1992 als een non-profit organisatie voor professionals die werken op het gebied van energie besparing, duurzame energie en milieuvraagstukken, voornamelijk op regionaal en lokaal niveau. Projecten op het gebied van kennisverspreiding hebben altijd deel uitgemaakt van de kernactiviteiten van Ecoserveis. Het management is al sinds 1980 werkzaam in dit vakgebied. Momenteel werkt Ecoserveis voor de Spaanse regering, voor particuliere ondernemingen en samen met verschillende Europese organisaties in EU gefinancierde projecten.