Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

04-12-2002

Philips Semiconductors zet weer mes in personeelsbestand

Philips Semiconductors in Nijmegen zet opnieuw het mes in het personeelsbestaand. Deze maal in het kader van een wereldwijde besparingsoperatie. Volgens de directie is dit de laatste reorganisatie in het kader van bezuinigingen.

CNV Metaal en elektro heeft in oktober van dit jaar al om duidelijkheid gevraagd omtrent de reorganisaties. De bond wilde weten of de aankondiging van het schrappen van 150 banen in die maand de laatste reorganisatie zou zijn. Dit blijkt nu niet het geval te zijn. In januari van dit jaar schrapte het Philipsbedrijf ook al tweehonderd banen.

Voor beide reorganisaties heeft CNV Metaal en elektro inmiddels een sociaal plan afgesloten om de gevolgen voor de werknemers op te vangen. Voor wat de nieuwe reorganisatie betreft zal minstens een gelijkwaardig sociaal plan moeten worden opgesteld. Het aanbod van de Philipsdirectie om het bestaande sociaal plan toe te passen wijst de bond van de hand, omdat de werknemers in kwestie dan minder lang kunnen profiteren van het sociaal plan dan hun collegas die tijdens eerdere reorganisaties hun baan geschrapt zagen. Het gaat onder meer om het ontslagverbod tot 31 december 2003 in het eerder afgesproken sociaal plan.

Nadere inlichtingen:

Peter de Jong (bestuurder CNV Metaal en elektro) 026-4955322
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030-6348241