Gemeente Aalburg


Aalburg start discussie over normen en waarden

In het kader van het Lokaal Sociaal Beleid in Aalburg organiseert de gemeente Aalburg in samenwerking met diverse inwoners minstens een maal per jaar een thema-avond.
Vorig jaar hebben we met elkaar gesproken over tolerantie. Deze gesprekken zijn ons inziens zeer levendig verlopen. In september is er zelfs nog een groep verder gegaan met Kerk en tolerantie.

Het thema dat we dit jaar - al in een vroeg stadium - hebben gekozen is normen en waarden.
De laatste maanden heeft dit thema zeer aan actualiteit gewonnen. Op 23 januari 2003 willen wij hierover weer een thema-avond houden.

Normen en waarden is natuurlijk een heel breed onderwerp. De gemeente heeft inmiddels ter voorbereiding een aantal inwoners uitgenodigd dit onderwerp met ons te verkennen. Daarvoor zijn een twintigtal Aalburgers op 14 november jl. onder leiding van de heer Johan Cahuzak bij elkaar gekomen in het gemeentehuis om over dit onderwerp te brainstormen.

In een open sfeer hebben de deelnemers vertelt wat ieders persoonlijke invulling van dit onderwerp is, wat ze persoonlijk meemaken en hoe ze daar mee om gaan in de huidige maatschappij. Ondanks de veelal negatieve associaties die het onderwerp kan oproepen, werd de avond in een positieve sfeer afgesloten. En in het besef dat door de deelnemers een goede basis is gelegd voor 23 januari 2003.

De vervolgavond wordt gehouden in dAlburcht en is voor iedereen die daarvoor belangstelling heeft te bezoeken. Graag weten we wel van tevoren hoeveel mensen wij dan mogen verwachten. Daarom wordt u verzocht u van tevoren op te geven via postbus 40, 4260 AA Wijk en Aalburg, t.a.v. de heer J. Elzinga of via e-mail: j.elzinga@aalburg.nl. Heeft u nog vragen neem dan gerust contact op met de heer Elzinga (tel. 698723).


HERSTRATEN GANSOYEN TE DRONGELEN
Op 18 november 2002 is een aanvang gemaakt met het herstraten van de rijbaan van de Gansoyen te Drongelen. Daarbij is een deel van de rijbaan niet bereikbaar. Ontsluiting van het te herstraten deel van Gansoyen zal gedeeltelijk plaatsvinden via de Burg. D.A. v.d. Schansstraat en de Kruisstraat.
De aanwonenden zullen per brief op de hoogte worden gebracht.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevr. A. Barel van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Aalburg, telefoon (0416) 698771.

AKTIE VOOR ADSL IN AALBURG
De laatste tijd komen er bij de gemeente veel vragen c.q. verzoeken binnen voor ADSL in de gemeente Aalburg.

De gemeente heeft hier geen bemoeienis mee. Wel is er een aktie gestart om ook in Aalburg ADSL te krijgen. Als u interesse heeft, ga dan naar www.aalburgadsl.nu

SUBSIDIEREGELING HERDENKING WATERSNOOD 1953.
In 2003 is het vijftig jaar geleden dat Zeeland, delen van West-Brabant en Zuid-Holland te maken kregen met de watersnood. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant willen de organisaties en inwoners van de destijds getroffen delen van West-Brabant in staat stellen hun eigen herdenking van die dramatische gebeurtenissen vorm te geven.
Daarom is er een tijdelijke subsidieregeling ingesteld. Ook is er in de regeling ruimte voor aspecten van de moderne waterhuishouding in relatie tot de overstroming van 1953. In totaal is er een subsidiebedrag van 65.000,00 beschikbaar.

De bijdragen kunnen gegeven worden voor kleinere dorps of wijkgerichte projecten en grotere activiteiten.
De regeling geldt tot 31 januari 2003. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Subsidies kunnen worden aangevraagd bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, t.a.v. de afdeling communicatie, postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch.