Gemeente Heerlen

4.500.000,- subsidie voor Stadspark Oranje Nassau

Het ministerie van VROM heeft voor het project Stadspark Oranje Nassau een subsidie van 4.500.000,- ter beschikking gesteld. De subsidie wordt de komende 3 jaar uitgekeerd. Het bijgestelde plan voor de stationsomgeving met een verbinding over het spoor is met het ministerie van VROM besproken en heeft bijgedragen tot het toekennen van deze subsidie. Het college is verheugd over de steun van het ministerie. Dit betekent een enorme stimulans voor het project Stadspark Oranje Nassau.

Hoofddoelstelling van het project Stadspark Oranje Nassau is de herstructurering en verstedelijking van het stationsgebied en omgeving. Dit om te komen tot een structurele beheersbare en veilige situatie. In het stedenbouwkundige plan Stadspark Oranje Nassau is o.a. plaats voor een multiplexbioscoop, grootschalige detailhandelsvestigingen, ondergrondse parkeerruimte, kantoorruimten en de aanpak van de stationstraverse.

In het stedenbouwkundige plan is bijzondere aandacht voor de veiligheidsaspecten. Voor vergroting van de veiligheid in en rond het station is verder een convenant gesloten met de Nederlandse Spoorwegen, Justitie, Politie en diverse zorginstellingen. Ook Operatie Hartslag draagt bij aan een beheersbare en veilige stationsomgeving.

De raad heeft op 3 december het bijgestelde plan goedgekeurd. Nu wordt het plan met spoed verder uitgewerkt om aan de door VROM gestelde termijnen te kunnen voldoen.

Gemeente Heerlen, 4 december 2002
Afdeling Communicatie
Reina Cobussen (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl