Gemeente Emmen


---

Persbericht: Subsidie voor opknappen de Cluft, 4 december 2002

84.000 voor opknappen De Cluft

Het college van B en W trekt 57.000 uit voor groot onderhoud aan sociaal cultureel centrum De Cluft in Angelslo. Naast de bijdrage van de gemeente wordt een deel van de werkzaamheden ( 27.000) betaald door het Juliana Welzijnsfonds in een co-financieringsproject. De maatregelen bestaan onder meer uit het vervangen van de dakbedekking en de verwarmingsinstallatie.

Om de bouwtechnische problemen aan te pakken in De Cluft kan de gemeente gebruik maken van het Juliana Welzijnsfonds. Deze organisatie is een project gestart onder de naam bouwen aan stedelijk welzijn in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Met dit project wil het Juliana Welzijnsfonds de accommodaties helpen in het voldoen aan de bouwtechnische eisen. Voorwaarde is dat de gemeente financieel bijdraagt in de vorm van co-financiering.

De Cluft en de Marke zijn in eigendom van Stichting Multicultureel centrum Angelslo De Marke.

De Cluft wordt momenteel gedeeltelijk gehuurd door Stichting Alcides en gedeeltelijk door andere verenigingen die actief zijn op het gebied van sociaal cultureel werk. De staat van het gebouw De Cluft is zo slecht dat met een zware regenbui het water binnen langs de muren stroomt. Door de huidige gemeentelijke subsidieregeling heeft Stichting De Marke niet voldoende middelen kunnen reserveren voor groot onderhoud. Nu de financiering rond is, zal met de uitvoering van de maatregelen zo spoedig mogelijk worden begonnen.

De Marke wordt voor een groot deel verhuurd aan niet welzijns-gerelateerde verenigingen en organisaties. Samen met de slechte onderhoudsstaat van het gebouw vormt dit de aanleiding dat zal worden gezocht naar mogelijke nieuwe functies van de huidige locatie van de Marke. Dit gebeurt in samenspraak tussen de stichting en de gemeente en in het kader van de ontwikkelingen rondom het winkelcentrum van Angelslo. Hierbij is het goed mogelijk dat enkele functies die de Marke nu vervult, blijven behouden. Het gebouw De Cluft staat gedeeltelijk los van het gebouw De Marke en kan daarom bij deze ontwikkelingen in stand worden gehouden. Ook is dit gebouw gunstiger ingericht voor het sociaal cultureel werk dan De Marke zelf.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen