Gemeente Emmen


---

Persbericht: Fusie Buurtbeheer en Sportservice, 3 december 2002

Stichting Buurt- en Sportservice Emmen
Buurtbeheer fuseert met Sportservice Emmen

Tijdens de reguliere persconferentie op woensdag 4 december is extra aandacht besteed aan de fusie van de stichtingen Buurtbeheer Emmen en Sportservice Emmen. De voorlopige naam van de stichting luidt: Stichting Buurt- en Sportservice. Dit besluit is tijdens de raadsvergadering van 21 november jongstleden genomen.

De naam van de stichting is tijdelijk totdat een naam gevonden is die meer past bij de toekomstige ontwikkelingen. De stichting Buurt- en Sportservice Emmen biedt aan een kleine 200 mensen werk. Het gaat om volwaardig gesubsidieerde banen als buurtconciërge, buurt- en sportbeheerder, maar ook om werken onder begeleiding in banen die niet direct gericht zijn op doorstroom naar regulier werk.

Positieve ontwikkelingen
In april 2000 betrokken de beide stichtingen een gezamenlijk pand aan de Weerdingerstraat. Dit leidde tot meer samenwerking en het naar elkaar toe groeien op het gebied van uitvoerende werkzaamheden Het toenmalige bestuur legde in mei 2001 een intentieverklaring tot fusie af. Met de fusie wil de stichting komen tot een professionaliseringslag. Daarnaast kan een intensievere en langdurige begeleiding geboden worden aan langdurig werklozen. Tenslotte hoopt de stichting de administratie, het financieel beheer en de dienstverlening richting buurtbeheer en de sportverenigingen te verbeteren.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen