Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 4-12-2002 persbericht De Leijgraaf

VERDACHTEN VAN INBRAAK AANGEHOUDEN, Veghel

Dinsdagavond werd er ingebroken in een flatgebouw aan de Meijerijgaarde in Veghel. Men vernielde een ruit van de hal van het trappenhuis en nam daaruit een fiets weg. De fiets werd daarna ingeladen in een personenauto. Getuigen noteerden het kenteken van de auto. De auto werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangetroffen in `s-Hertogenbosch. De fiets was daarin niet meer aanwezig. De eigenaar van de auto, een 30-jarige Bosschenaar en een 31-jarige passagier eveneens uit `s-Hertogenbosch zijn aangehouden. De politie in Veghel stelt een vervolgonderzoek in.

MET STOK GESLAGEN, Boekel

Woensdagmorgen is op de Kerkstraat in zijn woonplaats Boekel een 56-jarige man met een wandelstok tegen het hoofd geslagen. De man fietste over de Kerkstraat en voelde dat een hem onbekende ongeveer 17-jaar oude jongen de stok van zijn fiets af pakte. Onmiddellijk daarna kreeg hij een harde klap met de stok tegen het hoofd.

POGING TOT BEROVING, GETUIGEN GEZOCHT, Uden

Zaterdagavond omstreeks half elf hebben enkele onbekende mannen geprobeerd een 42-jarige vrouw uit Uden te beroven. De vrouw was met haar man in een personenauto naar het Mondriaanplein in Uden gereden om bij het postkantoor te pinnen. Bij de geldautomaat stapte de vrouw uit en stopte haar pas in de automaat. Vervolgens werd zij door een persoon bedreigd met een vuurwapen. Een tweede persoon stond aan haar andere zijde, waardoor zij geen kant op kon. Toen de man, die in de auto was blijven zitten, onraad bespeurde riep hij hardop in de richting van de verdachten. Die schrokken daar kennelijk van want ze gingen er hard rennend vandoor. De man van het slachtoffer heeft de verdachten nog korte tijd achterna gerend. Er is niets buit gemaakt. De politie verzoekt eventuele getuigen van de overval zich in verbinding te stellen met de recherche in Uden. Tel. 0900-8844