Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 4-12-2002 persberichten district Den Bosch

NIET BETAALDE BOETE, Den Bosch

Dinsdagmiddag is op de Visstraat in zijn woonplaats Den Bosch een 26-jarige man aangehouden. De man kwam op zijn bromfiets zonder helm op in de richting van enkele politiemensen gereden. Bij het natrekken van zijn naamsgegevens bleek de man nog een boete verschuldigd te zijn van 200 euro die hij had opgelopen voor het rijden zonder rijbewijs. Hij weigerde aanvankelijk te betalen en is toen aangehouden. Uiteindelijk heeft hij de boete toch betaald.

FIETSER GESNEDEN DOOR VRACHTAUTO, Den Bosch

Bij het afslaan van de Zandzuigerstraat naar de Veemarktkade in `s-Hertogenbosch zag een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoofddorp een 15-jarige fietser uit `s-Hertogenbosch over het hoofd. De jongen kwam onder de vrachtauto terecht en liep ernstig letsel op. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde dinsdagmiddag omstreeks kwart voor vijf.

CONTROLE DRAAGPLICHT AUTOGORDEL, Rosmalen

Dinsdagmiddag is op de Lijsterbeslaan in Rosmalen gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel. Tussen kwart voor vier en half zes zijn ongeveer 150 auto`s gecontroleerd, Er is 20 keer proces-verbaal opgemaakt.

ROOD LICHT CONTROLE, BROMFIETS AANGEHOUDEN, Rosmalen

Dinsdagavond is op de Graafsebaan in Rosmalen een rood licht controle gehouden. Er zijn 9 bestuurders bekeurd omdat zij door het rode verkeerslicht reden. De controle werd afgebroken toen een bromfietser er vandoor ging. Hij werd nagezeten door een motoragent. De bromfietser, een 17-jarige Bosschenaar, droeg geen helm en haalde in zijn poging om aan de politie te ontkomen halsbrekende toeren uit. De bestuurder kon op de Grote Elst worden aangehouden. Zijn duopassagier, een 17 jarige plaatsgenoot, ging er toen alsnog te voet vandoor. Ook hij kon worden achterhaald. Hij bleek in het bezit te zijn van spuitbus met traangas. Beide knapen zijn aangehouden en na het opmaken van de diverse proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

UIT DE MOUW GESCHUD, Den Bosch

Een 35-jarige Bosschenaar verliet dinsdagavond een winkel aan de Pensmarkt in `s-Hertogenbosch. Toen het poortjesalarm afging werd hij door personeel van de winkel overgebracht naar een onderzoeksruimte waar de politie werd gebeld. De Bosschenaar schudde toen twee flessen eau de toilette ter waarde van ruim 46 euro uit zijn mouw. Hij had de flessen daarin verstopt en zonder betaling meegenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

BROMFIETSER VERSTREKT VALSE GEGEVENS, Den Bosch

Een onbekende bromfiets kwam dinsdagmiddag op de kruising van de Aartshertogenlaan met de Bruistensingel en de Van Grobbendoncklaan in botsing met een 66-jarige fietster uit Rosmalen. Beiden kwam ten val en de fietsster liep een pijnlijke schouder, rug en heup op. De bromfietser verstrekte zijn gegevens aan de vrouw en is toen weer verder gereden. Toen later contact werd gezocht met de bromfietser bleken de opgegeven gegevens niet te kloppen. Er is aangifte gedaan bij de politie.

BEDREIGD, Den Bosch

Een 33-jarige Bosschenaar deed bij de politie aangifte van bedreiging met een vuurwapen. Hij was in een café in het Centrum van `s-Hertogenbosch aangesproken door een hem onbekende man. Toen hij enige tijd later het café verliet kwam de onbekende man hem achterna. Op de Kromme Elleboog werd de Bosschenaar door de hem onbekende man bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp waarbij de verdachte hem beschuldigde van diefstal van 50 euro. Toen de aangever op een intercom van een woning drukte en er een auto aangereden kwam is de verdachte weggelopen.

LOKAALVREDEBREUK, Den Bosch

Woensdagmorgen is op de Orthenseweg in zijn woonplaats `s-Hertogenbosch een 25-jarige man aangehouden. Hij was terwijl hij een ontzegging had om daar binnen te komen toch het gebouw van de sociale dienst van de gemeente binnen gegaan. Toen een medewerker van de dienst de man te kennen gaf dat hij was aangehouden en dat de politie gebeld zou worden heeft de Bosschenaar het pand verlaten. Hij stak vervolgens de straat over en liep vlak voor een politiesurveillanceauto langs door het rode verkeerslicht. De agenten konden de man vrijwel onmiddellijk inrekenen.

AANRIJDING LETSEL DEN BOSCH

Bij een aanrijding op de Veemarktkade te Den Bosch op 3 december 2002, omstreeks 16.45 uur is een 15 jarige fietser uit Den Bosch ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer werd aangereden door een 28 jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoofddorp, die rechtsaf draaide met zijn vrachtwagen.