Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 4 december 2002

Letselaanrijdingen

TILBURG - Een 26-jarige man uit Tilburg raakte gistermorgen rond kwart over zeven aan de Boogpad gewond aan een arm toen hij met zijn fiets in aanrijding kwam met een hem tegemoet komende bromfietser, eveneens een 26-jarige man uit Tilburg. Zij reden frontaal op elkaar en de fietser liep hierbij zodanig letsel aan een arm op dat operatief ingrijpen in een Tilburgs ziekenhuis noodzakelijk was.

TILBURG - Aan de Hasseltrotonde raakte gistermorgen rond tien over acht een Tilburgse vrouw gewond toen zij betrokken raakte bij een kop-staart-aanrijding. De vrouw liep hierbij letsel aan de nek op en de GGD heeft de vrouw voor nader onderzoek meegenomen naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg.

TILBURG - Een 18-jarige Tilburgse vrouw liep vanmorgen rond kwart voor negen aan de Ringbaan Zuid ter hoogte van de Winkler Prinsstraat een dubbele beenbreuk op. De vrouw verleende met haar scooter geen voorrang aan een 63-jarige Tilburger die met zijn auto over de Ringbaan Zuid reed. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Bekeuringen bij verlichtingscontroles

BERKEL-ENSCHOT - Gistermorgen tussen kwart over zeven en acht uur hebben agenten van het politieteam Noord een verlichtingscontrole gehouden aan de Enschotsebaan. Hierbij gingen 15 fietsers op de bon. Opvallend bij deze controle was weer dat men licht had maar het niet aanzette.
TILBURG - Aan de Dongenseweg gingen gistermorgen 17 fietsers op de bon omdat de verlichting van deze voertuigen niet in orde was.

TILBURG - Gisteravond tussen zes uur en halfacht hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark een verlichtingscontrole gehouden aan het Wilhelminapark en het Smidspad. Van de 200 fietsers die de controleposten passeerden kregen er 75 een bekeuring omdat de verlichting niet deugde.

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg Noord hebben gisteren op verschillende locaties verlichtingscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd aan de Jac van Vollenhovenstraat, de Stokhasseltlaan, het Regerpad en de Dirigentenlaan. Er gingen 16 fietsers op de bon omdat de verlichting niet in orde was. Een automobilist kreeg en passant een verbaal omdat hij door een rood verkeerslicht reed.

OISTERWIJK - Politieteam Oisterwijk controleerde gisteren aan de Lind, de Burgemeester Verwielstraat en de Dorpsstraat. Vijf fietsers gingen op de bon omdat ze hun verlichting niet in orde hadden.

GOIRLE - Aan de Oude Baan in Goirle gingen vijf fietsers op de bon.

Aanrander opgepakt

TILBURG - Gistermiddag rond twaalf uur hebben agenten in een winkel aan de Heuvelstraat een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden Hij wordt verdacht van de aanranding en mishandeling van een 13-jarig Tilburgs meisje. Dat werd in de fietsenstalling van haar school door de jongen van achteren vastgepakt en onzedelijk betast. Ook kreeg het meisje bij de aanranding klappen van de later aangehouden jongen.

9 bekeuringen bij controle

TILBURG - Gistermorgen hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark een verkeerscontrole gehouden aan de Dr. Deelenlaan. Doelgroep was het verkeer dat de brug in de Dr. Deelenlaan als sluiproute gebruikt. Er kregen acht weggebruikers een bekeuring voor het rijden in verboden richting. En passant kreeg een bromfietsbestuurder een verbaal omdat hij geen helm droeg.

Tilburger aangehouden voor bedreiging

TILBURG - Gistermorgen om tien over tien hebben agenten bij een zorginstelling in het centrum van de stad een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de bedreiging van drie personeelsleden van deze zorginstelling. Na een conflict over een uitkering uitte de Tilburgse man diverse bedreigingen. Ook in het bijzijn van de inmiddels gealarmeerde politie bleef de man bedreigingen uiten. Hij was in het bezit van een mes en een knijptang. Deze goederen werden in beslaggenomen. De Tilburger is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Winkeldieven

TILBURG - Gistermiddag rond kwart over één hebben agenten aan het Wagnerplein een 15-jarig meisje uit Tilburg aangehouden. Zij werd in een winkel betrapt bij de diefstal van glittertjes ter waarde van 5 euro.

TILBURG - In een winkel aan de Heuvelstraat hebben agenten gistermiddag om een uur een 48-jarige man uit Tilburg aangehouden Hij was betrapt bij de diefstal van een op afstand bestuurbare auto ter waarde van bijna 45 euro.

TILBURG - Aan het Wagnerplein hebben agenten gistermiddag rond halfvijf twee vrouwen aangehouden die samen in een winkel op rooftocht waren. In een drogisterij probeerden zij er met make-up artikelen vandoor te gaan ter waarde van 650 euro. De vrouwen 17 en 30 jaar oud zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. In het belang van het onderzoek zijn de vrouwen in verzekering gesteld.

Beveiligingsbeambte bedreigd

TILBURG - Gistermiddag even na een uur hebben agenten aan de Vlashoflaan een 35-jarige inwoner van Tilburg aangehouden nadat hij een beveiligingsbeambte met de dood bedreigde. In het belang van het onderzoek is de aangehouden verdachte in verzekering gesteld.

Mobiele telefoons geroofd

TILBURG - Gistermiddag rond tien voor halfvijf werd aan de Jan Erasstraat een 19-jarige Tilburgse vrouw van haar mobiele telefoon beroofd. Bij thuiskomst wil de vrouw haar fiets op slot zetten. Terwijl ze dit aan het doen was had zij een telefoongesprek op haar mobieltje en een nog onbekende man zag kans haar telefoon te pakken.

TILBURG - Een 57-jarige Tilburger werd gistermiddag rond vier uur in de Heuvelstraat van zijn mobiele telefoon beroofd. De man liep te bellen en zijn telefoon werd uit de handen gegraaid.

TILBURG - Gistermiddag rond vijf over halfzes raakte een 20-jarige man uit Tilburg zijn mobiele telefoon kwijt toen op de Schouwburgring met dit communicatiemiddel in de hand stond. Een nog onbekende man zag kans het toestel uit zijn hand griste.

Bron: carel Bouman