Politie Midden- en West Brabant

Twee gewonden bij kop-staart aanrijding rijksweg A-59

Moerdijk, woensdag 4 december 2002

STANDDAARBUITEN: Gisteravond heeft omstreeks 23.50 uur een ernstig verkeersongeval plaats gevonden op de rijksweg A-59. Een personenauto bestuurd door een 39-jarige man uit Goes botste tijdens dichte mist op de achterzijde van een voor hem rijdende vrachtauto bestuurd door een 50-jarige man uit Moldavië. Bij de aanrijding raakten de bestuurder van de personenauto en zijn 39-jarige echtgenote bekneld. Zij werden door de brandweer uit hun benarde positie bevrijd, waarna zij door de GGD werden vervoerd naar ziekenhuizen in Roosendaal en Rotterdam. De rijksweg werd na het ongeval enkele uren afgesloten.

Via de alarmcentrale kwam gisteravond omstreeks 23.50 uur een melding binnen van een ernstig verkeersongeval op de rijksweg A-59 t.h.v. Standdaarbuiten. Ter plaatse bleek dat een personenauto achter op een trekker met oplegger was gereden. De twee inzittenden van de personenauto zaten bekneld. Zij werden door de brandweer uit de auto gehaald. In verband met de zeer dichte mist besloot de politie in overleg met Rijkswaterstaat de weg af te sluiten. Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant kwamen ter plaatse om een sporenonderzoek in te stellen. Het ongeval had plaats gevonden op de rechterrijstrook. De betrokken voertuigen kwamen vanuit de richting Zierikzee en reden in de richting van Zevenbergen. De personenauto was na de aanrijding in de linkermiddenberm terechtgekomen. De combinatie stond ongeveer 200 meter verder op de vluchtstrook.

Het manlijke slachtoffer werd door de GGD overgebracht naar een ziekenhuis in Roosendaal. Hij is opgenomen op de I.C. in verband met letsel aan zijn milt en diverse botbreuken. Zijn vrouw is opgenomen in een ziekenhuis in Rotterdam met enkele botbreuken en een hoofdwond.

Bron: Willem van Hooijdonk