Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, woensdag 4 december 2002

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling met bijl

BREDA: De politie heeft vanmorgen een 34-jarige inwoner uit `s-Gravenmoer in zijn woning aangehouden. De aanhouding volgt op een aangifte van een bewoner van een pand in de wijk Overkroeten in Breda. Zoals eerder gemeld kwam zondagavond 1 december jl. de verdachte in verband met een relatieprobleem met een bijl naar de woning van de ex-man van zijn huidige vriendin. De man sloeg met de bijl in de deurpost en de voordeur en ging daarna op de vlucht. (zie ook persbericht d.d. 2 december 2002)

Man beledigt politieagenten

Een 18-jarige Bredanaar is gistermiddag omstreeks 17.00 uur op de Nieuwe Pasbaan, nabij het politiebureau van Breda-Centrum aangehouden ter zake belediging. De man vond het nodig enkele agenten uit te schelden en te beledigen, de man gebruikte daarbij diverse woorden beginnend met kanker.... Tijdens zijn verhoor deelde hij mede dat boos was op de politie omdat hij eerder die dag een bekeuring had gehad op het station. De verdachte heeft een AU-dagvaarding gehad en is daarna in vrijheid gesteld.

Jeugdige winkeldief

BREDA: een 11-jarige jongen uit Breda werd gisterenavond op het winkelcentrum Moerwijk bij een boekhandel betrapt toen hij een pennenset t.w.v. 8 euro wilde stelen. Het jochie wordt doorgestuurd naar bureau Halt.

Scooterteam actief in Breda-Noord

BREDA: Agenten van het scooterteam hebben gisteren op verschillende locaties in Breda Noord zoals de Terheijdenseweg, Groene Dijk, Christiaan Huijgenstraat en Nieuwe Kadijk in totaal 9 bromfietsen gecontroleerd. Alle gecontroleerde bromfietsers bleken in overtreding te zijn. Er werden 14 bekeuringen uitgedeeld. De overschrijding van de constructiesnelheid leverde 7 processen-verbaal op. Voor het niet dragen van een helm kregen 4 bestuurders een prent. Een bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij nog geen 16 jaar oud was.

Speelhuisje in brand

BREDA: Gisteravond is bij een school aan de Cornelis Florisstraat rond 20.00 uur brand gesticht op een speelhuisje. Boven op het toestel waren enkele kranten in brand gestoken, waardoor diverse planken werden beschadigd.

Bron: Willem van Hooijdonk