Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 4 december 2002

Team Loon op Zand:

Bekeuringen voor links afslaand verkeer KAATSHEUVEL: Op de Horst in Kaatsheuvel controleerde de politie op 03 december 2002, tijdens de avondspits, het negeren van het verbod om linksaf te slaan door auto`s. Dit naar aanleiding van klachten van omwonenden. De meeste bestuurders hielden zich aan de regels. Echter drie bestuurders werden bekeurd. Bij een daarvan werd de reden van de controles weer benadrukt. Deze automobilist reed onder de ogen van de politie bijna een overstekende fietser ondersteboven

Team Dongen:

Man overtreedt winkelverbod DONGEN: Op 4 december 2002 zat een 25-jarige inwoner uit Dongen in een supermarkt, gelegen aan de Hoge Ham, een kopje koffie te drinken. De man heeft echter een winkelverbod opgelegd gekregen en mag voorlopig niet in de supermarkt komen. Daar is hij ook van op de hoogte. De man is dan ook opgepakt op verdenking van huisvredebreuk . De dag ervoor was de man ook al aangehouden omdat hij zich in dezelfde supermarkt bevond. Tegen de man zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Team Gilze en Rijen:

Hinderlijke jeugd op de bon geslingerd RIJEN: Op dinsdag 3 december 2002 was de politie aan het surveilleren bij het winkel centrum Laverije. Aan het Wilhelminaplein stond een groep jeugd, bestaande uit 9 personen die veel overlast veroorzaakte. Zij hebben allen een bekeuring gekregen, onder andere voor het hinderlijk ophouden. Drie personen kregen een bekeuring omdat ze met hun bromfiets over het plein reden, terwijl dat verboden is.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Snelheidscontroles
MADE: Op dinsdag 3 december werd op de Crullaan te Made een snelheidsovertreding
gehouden. Er waren 1025 passanten en er werden 30 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid 81 km per uur in plaats van de toegestane 50 km per uur. HOOGE ZWALUWE: Op de Kerkdijk te Hooge Zwaluwe werden 438 passanten gecontroleerd en werden 115 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid 62 km per uur in plaats van de toegestane 30 km per uur.

Geluidsapparatuur in beslag genomen MADE: Op dinsdag 3 december omstreeks 15.40 uur werd door de politie bij een 29 jarige bewoner aan de van Gilslaan in Made de geluidsapparatuur inbeslag genomen. Dit omdat er al meerdere keren klachten waren ontvangen van geluidsoverlast. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Politie houdt jongens aan voor inbraak RAAMSDONKSVEER: De politie arresteerde twee minderjarige jongens uit Raamsdonksveer. Ze worden verdacht van het feit dat ze op dinsdagmorgen 3 december hebben ingebroken in een sportkantine aan de Kloosterweg in Raamsdonksveer. Bij de inbraak was een ruit vernield en verbandmateriaal gestolen. Het duo kon opgepakt worden dankzij kordaat optreden van een getuige. Hij had de jongens betrapt en hen geprobeerd tegen te houden toen ze wilden vluchten. Op aanwijzing van deze getuige kon de politie korte tijd later een van de verdachte arresteren. De medeverdachte is de volgende ochtend gearresteerd.

Team Waalwijk:

Winkeldieven op heterdaad betrapt WAALWIJK: Op 3 december 2002 werden te Waalwijk in het winkelcentrum de Els een man en een vrouw uit Den Bosch op heterdaad betrapt bij het plegen van meerdere winkeldiefstallen. Politie mensen in burger zagen hoe door het tweetal in een aantal winkels goederen in een tas gedaan werden. Deze goederen werden later niet afgerekend bij de kassa. Het duo werd vervolgens op de parkeerplaats, toen zij in hun auto wilden stappen aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De mannelijk helft van het duo kreeg in overleg met Justitie direct een geldboete opgelegd, terwijl de vrouw zich later voor de rechter zal moeten verantwoorden.

Politie ontmantelt hennepkwekerij WAALWIJK: De politie stuitte op woensdag 4 december 2002 in de Vijzelweg in Waalwijk op een professionele hennepkwekerij. De politie vond in verschillende ruimtes in totaal 1870 planten. De planten zijn inmiddels vernietigd. De elektriciteit die nodig was voor de kwekerij werd, illegaal, buiten de meter om afgetapt. De politie arresteerde twee verdachten. Het gaat om een 38 jarige man uit Den Bosch en een 50 jarige man, eveneens afkomstig uit Den Bosch. De politie gaat er van uit dat de 38-jarige man de eigenaar van de kwekerij is en de 50-jarige man hem daarbij hielp. Uiteraard is alle apparatuur van de kwekerij door de politie in beslag genomen.

Bron: Jeroen Steenmeijer